Termékeink:

 • Diszperziós beltéri falfestékek
 • Diszperziós homlokzat festékek
 • Penészgátló, folttakarók valamint mélyalapozók
 • Glettanyagok
 • Hőszigetelő anyagok
 • Alapozók, beeresztők, olajfestékek, higitók, zománcfestékek
 • Lazúrok ,Lakkok
 • Festő szerszámok
 • Fűrészporos tepéták díszlécek, bordűrök
 • Penészgátló, Folttakarók és Mélyalapozók

  Penészgátló és Folttakaró festékek

  Héra Penészgátló
  Hosszan tartó védelem

  Alkalmazási terület:
  Az előzőleg Héra penészgátló lemosó oldattal kezelt falfelületek festésére ajánlott. Megelőzi, ill. megszünteti a penészgomba és algafoltok kialakulását.

  Választék:
  A matt fehér bevonatot adó festék 2, 4, 8 és 16 literes műanyag vödörben kapható.

  Felhasználási mód:

  • Felhordás: Alapos felkeverés után ecsettel, hengerrel. SZÓRNI NEM SZABAD! A festéshez ajánlott ProGold termékek.
  • Felület előkészítés: Az előzőleg Héra Penészgátló lemosó oldattal előkezelt felűletet glettelés után (Unikitt mestertapasz, Triglett beltéri porglett) lehet Héra Penészgátló belső falfesték/Merkur F penészgátló belső falfestékkel lefesteni. Frissen vakolt vagy erősen meszes falfelületeknél erősen szívó vagy kopást mutató glettelt felületeken a mész semlegesítésére, a foltosodás megakadályozására Falfix diszperziós mélyalapozó/Héra diszperziós mélyalapozót vagy Diszperzit beltéri alapozót javaslunk.

  Az így előkészített falfelületre kell alapos felkeverés után a Héra Penészgátló belső falfesték/Merkur F penészgátló belső falfestéket felhordani a felület minőségétől függően 1-2 rétegben. Az egyes rétegek felvitele között legalább 2 óra száradási időt kell biztosítani."


  Héra folttakaró falfesték
  Elfedi a korom, nikotin, és beázási foltokat

  Alkalmazási terület: Beltéri falfelületek, mészvakolat, beton festésére szolgál. Jól terülő és fedő fehér falfesték, amely kitűnően szigeteli a beázásból származó foltokat, a dohányfüstös falfelületeket. Bevonata jó páraáteresztő képességű, víz- és mosószerálló, valamint súrolásálló. Meggátolja a rozsdásodásból eredő foltok kiújulását.

  Választék: Fehér színű festék, 2 és 4 literes műanyag vödörben kapható.

  Felhasználási mód:

  • Felület-előkészítés: A régi laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az esetleges vakolathibákat Unikitt mestertapasszal ki kell javítani, glettelésre Triglett beltéri porgletthasználata javasolt. Por glett vagy gipszes glettelés után a fal szívóképességét Falfix diszperziós mélyalapozó/Héra diszperziós mélyalapozóval vagy Diszperzit beltéri alapozó beeresztővel kell kiegyenlíteni. Festés előtt a felületet vízzel meg kell nedvesíteni. CMC-alapú glettanyagok használatát nem javasoljuk.
  • Alkalmazás: A beázásból származó foltokat, a dohányfüstös elszíneződéseket, stb. két rétegben fessük át Héra Folttakaró belső falfesték/Izonik belső falfestékkel. Száradás után fessük át fehér vagy színezett beltéri falfestékkel a teljes felületet.

  Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni. Felhordás: Alapos felkeverés után ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. A festéshez ajánlott ProGold termékek.


  Poli -Farbe Inntaller Izoláló falfesték
  Használatával elfedhetők a dohányfüst, korom, beázás, valamint zsíros szennyezések által okozott foltok, elszíneződések. A festék magas fehérségű, kitűnő fedőképességű oldószer-,ammónia-, lágyítószer és szagmentes. Bevonata matt, mosás- és súrolásálló.

  Alkalmazási terület:
  Beltéri falfelületeken alkalmazzuk. Kisebb foltok lokális izolására is használható.

  A termék egyes elszíneződést okozó fafajták alapozására is alkalmazható, ahol a vízzel hígítható anyagokkal történő festés során a fából színezőanyagok oldódnak ki. Ekkor fedőrétegként vízzel hígítható zománcfestéket alakalmazzunk.


  Denikol foltszigetelő

  Vízben gyorsan és könnyen oldódó foltok - nikotinfoltok, koromfoltok, nedvességfoltok -, valamint kisebb zsírfoltok és hasonlók terjedését megakadályozó és azokat izoláló alapozó.

   

   

   


  Mélyalapozók bel- és kültérre

  Falfix diszperziós mélyalapozó
  Használatával megakadályozható a festés után előforduló foltosodás.Biztosítja a festék jobb tapadását. Oldószermentes.

  Alkalmazási terület:
  Műanyag vakolat, vizes műgyanta diszperziós, valamint oldószeres fal- és homlokzatfestékek (kültéren: MODAKRIL, DEKOLIT, HÉRA KÜLSÔ, TRILAK LÁBAZATFESTÉK, UNITOP, CEHALIN, TANGO beltéren HÉRA, DISZPERZIT, BIOHÉRA, DISZPI, VIP, LIMIT, MERKUR, STRUKTURIT, BELLA UNO stb.) és BETONFESTÉK felhordása előtt használható.A mészvakolat, gipsz-, beton- stb. felületek szívóhatását csökkenti, kiegyenlíti, ezáltal a különböző szívóhatás következtében fellépő foltosodást megakadályozza. Alkalmazásával a vakolat felületének szilárdsága megnő, a régi, már krétásodó felületek festhetővé válnak. Elősegíti a festék tapadását, a kezelt felület természetes szellőzését nem gátolja, légáteresztő.

  Választék:
  A FALFIX 2, 5 és 20 literes csomagolásban kapható.

  Felhasználási mód:
  A felületről az esetleges laza, málló, felpuhult rétegeket kaparással, majd gyökérkefével el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani. Impregnálás előtt a felületet portalanítani kell.A termék használatra kész állapotban kerül forgalomba, kevéssé szívóképes felületen azonban max. 1:1 arányban vízzel hígítva is alkalmazható. Rendkívül fontos a felület szívóképességének gyakorlati próbával történő ellenőrzése. Ez úgy történik, hogy a terméket olyan mértékben hígítsuk vízzel, hogy a mélyalapozó a pórusokba teljes mértékben beszívódjon, ugyanakkor ne képezzen a felületen fényes filmet.Az impregnálást korongecsettel célszerű elvégezni, a mélyalapozót intenzíven bedörzsölve a pórusokba. Ehhez a művelethez a szórási technológia nem alkalmas. A munkát úgy ajánlatos megszervezni, hogy az impregnálás délután befejeződjön és a következő munkafázis csak másnap reggel kezdődjön meg. A munkaeszközök használat után közvetlenül vízzel tisztíthatók.


  Diszperzit beltéri mélyalapozó
  Kiváló glett, vakolat erősítő

  Alkalmazási terület:
  Elsősorban beltéri gipszes glettelt felületek kezelésére alkalmas. Elősegíti a festék tapadását, a kezelt felület természetes szellőzését nem gátolja, légáteresztő. Mészvakolat, gipsz, beton stb. felületek szívóhatását csökkenti, kiegyenlíti, ezáltal a különböző szívóhatás következtében fellépő foltosodást megakadályozza. Minden diszperziós és oldószeres falfesték (pl. HÉRA BELSŐ FALFESTÉK, HÉRA PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK, HÉRA PRÉMIUM MATT BELSŐ FALFESTÉK, DISZPERZIT BELSŐ FALFESTÉK, DISZPI GAZDASÁGOS BELSŐ FALFESTÉK stb.) alá egyaránt alkalmas. Nem kifogástalan szilárdságú, enyhén porló vakolatok erősítésére is alkalmas.

  Választék:
  Színtelen, gyorsan száradó termék, 5 literes csomagolásban kapható.

  Felhasználási mód:
  Felhordás: Korongecsettel, amely a használat után közvetlenül vízzel tisztítható. Felület előkészítés: A felület laza, málló részeit el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani, majd a felületet portalanítani kell. Felhasználási mód: A termék használatra kész állapotban kerül forgalomba, kevéssé szívóképes felületen azonban max. 1: 5 arányban vízzel hígítva is alkalmazható. Rendkívül fontos a felület szívóképességének gyakorlati próbával - víz felfreccsentéssel- történő ellenőrzése. A terméket olyan mértékben hígítsuk vízzel, hogy ne képezzen a felületen fényes filmet, ha mégis, a felületet vissza kell csiszolni. Az impregnálást korongecsettel célszerű elvégezni, a Diszperzit beltéri alapozó intenzíven bedörzsölve a pórusokba. Ehhez a művelethez a szórási technológia nem alkalmas. A felület festése a Diszperzit beltéri alapozó teljes száradása után kezdhető meg.


  Sefra Spergund mélyalapozó
  Színtelen alapozó koncentrátum, vízzel higítható, csökkenti és kiegyenlíti az alap nedvszívóképességét, megakadályozza a festéskor előforduló foltosodást,környezetbarát

  Felhasználási terület:Valamennyi diszperziós festékhez kül- és beltérben.
  Kötőanyag:Akril kopolimer
  Higítószer:Víz
  Feldolgozás:Ecsettel.
  Alap:Az alap hordképességét megvizsgálni. Az alap legyen tiszta, száraz és hordképes. A mikroorganizmusok által szennyezett felületet gombaölőszerrel kezeljük.

  Higítás:Az alap nedvszívóképességétől függően 1:1 – 1:3 arányban vízzel.

  Kiadósság rétegenként:kb. 100 g/m2.


  KÖBER diszperziós mélyalapozó
  Kiszerelés: 0.75 liter, 5 liter

  Kiadósság: 25 m2/liter

  Száradási idő: 25-50 perc

  Átvonási idő: min. 1 óra

  Könnyen felhordható, gyorsan száradó, jó tapadást biztosító vizes alapozó bel- és kültérre egyaránt. Alkalmazható csemperagasztók, aljzatkiegyenlítők, glettelés és vizes bázisú festékek alá, Csökkenti a felület porózusságát, valamint a fedőréteg anyagszükségletét. Javítja a tapadást, kiegyenlíti a felületet és tömíti a pórusokat. Felhordható ecsettel, hengerrel. KÖRNYEZETBARÁT TERMÉK!

  A termékről részletes leírást ITT találhat: letöltés

   

  Ugrás az oldal tetejére