Termékeink:

 • Diszperziós beltéri falfestékek
 • Diszperziós homlokzat festékek
 • Penészgátló, folttakarók valamint mélyalapozók
 • Glettanyagok
 • Hőszigetelő anyagok
 • Alapozók, beeresztők, olajfestékek, higitók, zománcfestékek
 • Lazúrok ,Lakkok
 • Festő szerszámok
 • Fűrészporos tepéták díszlécek, bordűrök
 • Lazúrok, Lakkok

  Lazurán
  A Lazurán fabevonó termékek nagy választéka található meg boltunkban , oldószeres és vízes bázisú kivitelben.

  • Magasfényű vastaglazúr
  • Selyemfényű vastaglazúr
  • Univerzális Faanyagvédőszer/ Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszer
  • UV-álló kertibútorolaj
  • Félolaj beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítő
  • Lenolajkence beeresztő és pórustömítő
  • Gyorsan Száradó fedőlazúr
  • Selyemfényű vékonylazúr / Lignodekor Vékony Lazúr
  • Extra Tartós vastaglazúr / Lazurán Aqua vastaglazúr

  Részletes termékismertető a Lazurán lazúrokról megtalálható ITT!


  Boróka
  Lazúr alapozó, bevonó. Vizzel higitható, kivaló időjárasállosággal rendelkező lazúr. Boróka Classic falazúr  alapozó és bevonó egyben.

  Részletes termékismertető a Boróka lazúrokról megtalálható ITT!


  Sadolin Extra vastaglazúr
  Vastagrétegű bevonó lazúr.

  Felhasználási területek:
  A színes változatok kültéri felhasználásra alkalmasak, tartós védelmet biztosítanak. A színtelen változat önmagában nem, csak színes változatokkal keverve vagy átfestve használható kültérben. A sötétebb változatok jobb időjárásállósággal rendelkeznek. Nem alkalmazható játékok, méhkasok valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok bevonására. Tartósan talajjal vagy vízzel érintkező fafelületek esetén nem biztosít kielégítô védelmet.

  Felületek:
  Kezeletlen és korábban impregnált fatárgyak.

  Tulajdonságok:
  Könnyen ecsetelhető, a színes változatok védik a fát gombásodás és a nap UV sugárzása ellen, a fa rajzolata a bevonás után is látható, patinás, nemesfa jellegû hatás érhető el.

  Felhasználási útmutató:
  Felületelőkészítés, felhordás: A fafelületnek teljesen légszáraznak és tisztának (olaj- zsír-, pormentesnek) kell lenni, az esetleges gyantakiválásokat Supralux H-400 észter hígítóval távolítsuk el. Az alapozót (Sadolin Base) a fafelületre ecsettel kell felhordani olyan mennyiségben, amely a fa rostjai közé fel tud szívódni. A fa felületétől függően egyszer vagy kétszer kell a felületet impregnálni a teljes telítésig. (Puhafák, fűrészáruk esetén több, keményfák, gyalult felületek esetén kevesebb anyagra van szükség.) A beeresztett felületek, illetve a falazúr átfestése ecseteléssel vagy hengerléssel legalább 24 órás száradás után végezhető. Az ecseteléssel való mázolást a fa erezetének irányában kell befejezni. Figyelem! A termék gombaölő szer tartalma miatt szórással nem hordható fel. Festés elôtt a sűrűn folyó festéket alaposan fel kell keverni.

  Karbantartás:
  A felületet meg kell tisztítani, és enyhén át kell csiszolni a felületet. A teljesen lekopott helyeken Sadolin base-zel való ismételt beeresztést is javasolunk. Felújító festés: 1-2 réteg Sadolin extra. Kismértékű filmsérülés még nem eredményezi a faanyag károsodását.


  Sadolin Samba Kopásálló Parkettalakk
  Uretánalkid műgyanta bázisú, oldószeres, levegőn oxidatív úton száradó lakk.

  Felhasználási területek :
  Parketták és egyéb beltéri fafelületek (keményfa fajták, fenyőfa) lakkozására szolgál. Natúr fa és korábban lakkozott felületek átvonására is alkalmas.

  Tulajdonságok

  • Magas kopásállóságot biztosít
  • Gyorsan szárad
  • Könnyű alkalmazás

  Használati útmutató
  Felületelőkészítés, felhordás:
  Felhasználás előtt egybefüggően távolítsuk el a lakk felületéről az esetleges bőrréteget és a lakkot alaposan keverjük fel. Lakkozás előtt a felületet elő kell készíteni. A lakkozandó felületnek száraznak, portól, viasztól és szennyeződéstől mentesnek kell lennie. A korábban már lakkozott, ép vagy legfeljebb kissé kopott lakkréteget egyenletesen csiszoljuk meg. Az erősen kopott lakkréteget gépi csiszolással el kell távolítani.

  Használat:
  A fáig csiszolt felületet Sadolin Samba lakkal vonjuk át. A parkettalakk felhordását ecsettel, kefével vagy hengerrel végezhetjük. A teljes száradás után a szálfelhúzás eltüntetésére finom papírral enyhén megcsiszoljuk, majd a felületet alaposan portalanítjuk. A lakkot általában nem kell hígítani. Ha szükséges, 5-10 %-ban H-100 szintetikus hígítóval hígítható. Az egyes rétegek felhordása között szobahőmérsékleten 5 óra száradási időt kell biztosítani. Az eszközöket H-100 szintetikus hígítóval tisztíthatjuk. A lakkozott felület teljes átkeményedés után (kb. 2 nap múlva) vehető igénybe. Nagyobb igénybevételnek kitett helyeken (tornaterem, táncterem) legalább 15 napot kell várni. Kopott, rossz állapotú parketta esetén javasolt alapozó használata is (pl.: Supralux Gemini Tivinil).

  Javasolt bevonatrendszer:
  Első lakkozásnál: - 2-3 x Sadolin Samba
  Felújító lakkozásnál: - 1-2 x Sadolin Samba

  Gyakorlati információk
  Felépítés:
  Vizes diszperziós kötőanyag bázisú, kiváló minőségű pigmentet és töltőanyagokat tartalmaz.
  Sűrűség, g/liter:1700.
  Kiszerelés: 0,75 L; 2,5 L
  Színválaszték: színtelen (selyemfényű és magasfényűáltozatban)
  Felhordási módok:ecsettel, kefével, hengerrel.
  Hígítás: Nem kell; szükség esetén:H-100-as szintetikus hígítóval.
  Eszközök tisztítása:Supralux Szintetikus Hígítóval
  Kiadósság: 11-14 m2/L/réteg
  Igénybevétel: a lakk átkeményedése után kb. 2 nap múlva
  Átfesthető: önmagával, min. 5 óra múlva
  Minőségmegőrzési idő: 60 hónap
  Alkalmazási körülmények:+15˚C és +30˚C között


  Trinát Lakk
  Levegőn száradó színtelen lakk fafelületekre.

  Alkalmazási terület:
  Elsősorban natúr vagy pácolt kevésbé igénybe vett beltéri, és kültéri célokra szolgál.Két-három lakkréteg felhordásával fényes, a fa természetes mozgását jól követő bevonat alakítható ki. A legkülönbözőbb fa épületszerkezetek, lambériák, nyílászáró szerkezetek vagy bútorok, használati tárgyak lakkozására előnyösen alkalmazható.

  Választék:
  Színtelen lakk, 0, 5, 1, 5 és 20 literes fémdoboz csomagolásban, illetve hordós kiszerelésben kapható.

  Felhasználási mód:
  Beltéren az előkészített, csiszolt, portalanított légszáraz nyers fafelületet LENOLAJKENCÉ-vel vagy FÉLOLAJ-jal kell beereszteni. Kültéren LIGNOPROT megelőző faanyagvédőszerrel történő beeresztés után kell LENOLAJKENCÉ-vel vagy FÉLOLAJ-jal beereszteni. A felhordás után 2 óra elteltével a felesleget puha, tiszta, szöszmentes ruhával fel kell itatni. A teljes száradás után kb. 24 óra elteltével kezdhető meg a lakkozás, ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással.A TRINÁT LAKK-ot SZINTETIKUS HÍGÍTÓ-val kell a megfelelő ecsetelési, hengerezési vagy szórási konzisztenciára beállítani. Az első lakkréteg átszáradása (24 óra, 23°C-on) és enyhe csiszolás után vihető fel a következő lakkréteg.Használat után a festőszerszámok SZINTETIKUS HÍGÍTÓ-val tisztíthatók.


  Aqualakk - vízzel higítható parkettlakk
  Vízzel hígítható, egykomponensű, könnyen felhordható parkettlakk. Gyorsan szárad, ezért a helyiség hamar igénybe vehető.

  Alkalmazási terület:
  Parketta, lambéria lakkozására. Alkalmazásával gyorsan igénybevehető bevonatot kapunk. Gyárilag lakkozott szalagparkettára nem ajánljuk! Elsősorban parketta, de egyéb fafelületek (pl. bútorok, lambériák stb.) lakkozására is alkalmas. Egykomponensű termék. Különös előnye, hogy szagtalan, nem mérgező, ezért - kevés szellőztetés mellett - télen is kényelmesen felhasználható. Gyors száradása lehetővé teszi, hogy a felhasználó a lakásába egy nap alatt visszaköltözhet. Filmje rendkívül kopásálló.

  Választék:
  Fényes és selyemfényű változatban 1 és 5 literes csomagolásban kapható.

  Felhasználási mód:
  A viaszmentes, gyalult vagy gondosan csiszolt, száraz és portalanított parkettára, vagy egyéb 10 °C-nál magasabb hőmérsékletű fafelületre a lakkot három rétegben célszerű felvinni.
  Az utolsó réteg felvitelétől számított 6 óra múlva a parketta igénybe vehető. Az egyes rétegek felvitele között minimum 2 óra száradási időt kell biztosítani, szobahőmérsékleten. Az első réteg felvitele után szálfelhúzás előfordulhat, ilyenkor, amennyiben szükséges, 2 óra után csiszolható. Munka végeztével a szerszámok vízzel elmoshatók. A megszáradt lakk már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

  Higíthatóság: szükség esetén vízzel hígítható
  Kiadósság: 10-12 m2/ liter (egy rétegben)
  Felhasználási idő: 1 év (5-25°C hőmérsékleten tárolva.)
  Száradási idő: porszáraz 2 óra, száraz 4 óra
  Csiszolhatóság: 2 óra elteltével szárazon csiszolható
  Ellenállóság: A bevonat teljes ellenálló képességét száradás után 14 nap múlva éri el.
  Vízállóság: jó
  Mosószerállóság: Csak semleges kémhatású mosószerrel tisztítható!
  Háztartási vegyszerállóság: jó (kávé, vörösbor, ecet, terpentin, 48%-os alkohol)
  Sűrűség: 1,04-1,06 g/cm3
  Nem illóanyag tartalom: 30-32% (120°C/2 óra)
  Felépítés: diszperziós kötőanyag, víz, segédanyagok
  Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES!
  Veszélyesanyag tartalom: N-metil-2-pirrolidon 5-6% Trietilamin <1%
  Hatósági engedélyek: KERMI szakv. sz.: 51-754/94,
  Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.


  Viking csónaklakk
  Tartósan vízbe merülő fafelületek védelmére szolgál.

  Alkalmazási terület: Elsősorban tartósan vízbe merülő nyers vagy pácolt fafelületek (pl. csónakok), fából készült szerkezetek védelmére szolgál. Poliészter csónakok lakkozására is kitűnően megfelel. Filmje fényes, rugalmas.

  Választék: 1 és 5 literes csomagolásban kapható.

  Felhasználási mód: Az előkészített, csiszolt, portalanított, légszáraz (max. 18% nedvességtartalmú) nyers vagy pácolt fafelületet Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszerrel kell beereszteni. A fafelület megmaradt szívóképességét Lazurán Félolaj beersztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Félolaj beeresztő s pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel lehet pórustömíteni. Hígítani - szükség szerint -Szintetikus higítóval lehet. A beeresztést követő 24 óra elteltével a lakkozás megkezdhető. Poliészter felületet lakkozás előtt célszerű csiszolással érdesíteni a jobb tapadás érdekében. Az ecsetelési konzisztenciára hígított lakkot két-három egyenletes, vékony rétegben kell felvinni. Az egyes rétegek felvitele között 24 óra száradási időt kell biztosítani. A lakkozott felület az utolsó lakkozást követő négy nap elteltével már igénybe vehető.


  Bútorlakk selyemfényű
  Nagy keménységű, vegyszerálló lakk

  Alkalmazási terület: Natúr vagy pácolt beltéri fafelületek lakkozására szolgál. A bevonat a háztartásban előforduló vegyszereknek ellenáll

  Választék: 1 literes belülről lakkozott fémdobozban kapható.

  Felhasználási mód: A csiszolt portalanított légszáraz fára lehet a lakkot felhordani 2-3 rétegben. Az egyes rétegek felvitele között kb. 2 óra száradási időt kell biztosítani. Az első réteg felvitele után szálfelhúzódás előfordulhat. A lakkozás történhet ecseteléssel, hengerezéssel, vagy szórással.Munka végeztével a szerszámok vízzel elmoshatók. A megszáradt lakk már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító ) távolítható el.


  Prolux Parkettlakk két komponensű
  Esztétikus, kemény, kopásálló, könnyen tisztítható bevonatot képző, kétkomponensű parkettlakk. Igen gyorsan szárad.

  Alkalmazási terület:
  Elsősorban parketta, hajópadló továbbá egyéb keményfa felületek dekoratív lakkozására szolgál.

  Választék:
  MAGASFÉNYŰ változatban az A komponens 0,56 l, 1,87 l, 3 l és 21 l-es, a B komponens 0,19 l, 0,63 l, 1 l, és 3,5 l-es csomagolási egységben készül. A 0,56 l-es A és a 0,19 l-es B ikercsomagolásban kerül forgalomba. A 21 literes kiszerelés kivételével mindegyik A komponenst tartalmazó csomagolási egységbe a megfelelő mennyiségű B komponens bekeverhető. SELYEMFÉNYŰ változatban az A komponens 1,5 l-es kiszerelésű dobozában összekeverhető a B komponens 0,75 l-es kiszerelésével, míg a 20 literes A komponensből külön edényzetben keverjünk 2 részt a 2,5 literes B komponens 1 részéhez.

  Felhasználási mód:
  A viaszmentes, gyalult vagy gondosan csiszolt, száraz, portalanított parkettára vagy egyéb felületre a lakkot kéthárom rétegben célszerű felvinni. A lakk felhordása általában kefével történik, de a PROLUX különleges előnye, hogy hengerezéssel is felhordható, ami jóval termelékenyebben és kényelmesebben elvégezhető művelet. Ennek különösen nagyméretű szobák, ill. termek lakkozásánál van jelentősége. Egyes faféleségeknél, pl. bükkfából készült parkettán enyhe sötétedés léphet fel, ezért javasoljuk, hogy a parketta egy kis felületén, előzetesen lakkozási próbát végezzenek. A lakkozási próbát minden esetben a dobozból kivett 3:1 térfogatarányban összekevert kis mennyiségű PROLUX PARKETTLAKK-kal kell elvégezni. Már lakkozott parketta újralakkozásánál elegendő a felület kézi úton történő megcsiszolása. Nagymértékben hibás felületekről, gépi csiszolással kell a bevonatot eltávolítani. A viaszos, beeresztett vagy más felületkezelő anyaggal bevont parketta esetén a teljes felületet géppel le kell csiszolni. A megfelelő felhordási körülmények: 20-25 °C hőmérséklet és alacsony páratartalom.

  A keverési arány magasfényű parkettlakk esetén 3 térfogat rész A komponens, 1 térfogat rész B komponens, selyemfényű parkettlakk esetén 2 térfogat rész A komponens, 1 térfogat rész B komponens. Az összekevert magasfényű parkettlakk hígítás nélkül ecsetelhető. Ha felhasználás közben (az eltelt idő, hőmérsékleti körülmények miatt) a hígítás mégis szükséges, úgy UNIVERZÁLIS PARKETTLAKK HÍGÍTÓ-val lehet a bekevert lakkot hígítani. Magasfényű bevonat kialakításához a fa minőségétől függően három rétegben kell felhordani a parkettlakkot. Egyenletes selyemfényű bevonathoz akkor juthatunk, ha a parkettára a PROLUX SELYEMFÉNYŰ lakkot szálirányban kenjük fel. Egyes rétegek felhordása az előző réteg felvitele után legkorábban 8 óra múlva történhet (függ a hőmérséklettől és a levegő páratartalmától. Az újabb lakkréteggel való átfestés előtt ajánlatos finom szemcséjű csiszolóvászonnal a felületet megcsiszolni, majd portalanítani. Tornaterem, táncterem, iskola és egyéb nagy igénybevételnek kitett felületek lakkozása esetén a használatba vételig legalább 10 nap várakozási időt kell biztosítani. A szerszámokat UNIVERZÁLIS PARKETTLAKK HÍGÍTÓ val lehet elmosni, közvetlen használatuk után. Vigyázat, az ecset tönkremegy, ha használat után nem mossák el! Fontos, hogy a PROLUX MAGASFÉNYŰ B komponenst a PROLUX MAGASFÉNYŰ A komponenshez, a PROLUX SELYEMFÉNYŰ B komponenst a PROLUX SELYEMFÉNYŰ A komponenshez szabad csak keverni!


  Lignolakk Magasfényű parkettlakk
  Egykomponensű, lakkbenzinnel hígítható parkettlakk. Ólomszárítót nem tartalmaz. Jó kopásállóságú.

  Alkalmazási terület:
  Parketta és egyéb keményfa felületek (székek, íróasztalok, iskolabútorok, gyermekbútorok, tornaszerek stb.) valamint puhafa felületek, (elsősorban hajópadló és lambériák) lakkozására szolgál. Ecseteléssel, hengerrel és szórással egyaránt felhordható. Előnye, hogy aromás oldószert nem tartalmaz, ezért felhordás közben nincs erős oldószerszag. Használata az egészségre kevésbé ártalmas, mint a hagyományos kétkomponensű lakkoké. Filmje kopásálló, de nagy igénybevételnek kitett helyeken PROLUX vagy UNILAKK parkettalakk használata célszerűbb.

  Választék:
  Csillogóan magasfényű és selyemfényű változatban, 1, 5 és 20 literes fémdoboz csomagolásban kapható.

  Felhasználási mód:
  A viaszmentes, gyalult vagy gondosan csiszolt száraz és portalanított parkettára vagy egyéb fafelületre a lakkot két-három rétegben célszerű felvinni. Az egyes rétegek felvitele között min.6 óra száradási időt kell biztosítani (függ a hőmérséklettűl és a levegő páratartalmától). A második ill. harmadik réteget úgy vigyük fel, hogy az előző, már átszáradt réteget finom szemcséjű csiszolóvászonnal enyhén megcsiszoljuk, majd gondosan portalanítsuk. A felület teljes bevonása előtt minden esetben lakkozási próbát kell végezni. A felhordás új vagy lakkbenzinben kimosott ecsettel, hengerrel vagy kefével történhet. A munkaeszközök használat után a hígítószerrel tisztíthatók meg. .

  Higíthatóság: lakkbenzin tartalmú hígítóval (SZINTETIKUS HÍGÍTÓ) .
  Kiadósság: 10-12 m2/l (egy rétegben)
  Felhasználási idő: 1 év (5-25 °C h?mérsékleten tárolva)
  Száradási idő: 24 óra
  Vízállóság: 24 óra igénybevételt követ?en változás nincs


  Unilakk Magasfényű parkettlakk
  Kitűnő tapadású, egyszerűen felhasználható egykomponensű parkettlakk.

  Alkalmazási terület:
  Elsősorban parketta, hajópadló továbbá egyéb keményfa felületek lakkozására szolgál. Gyorsan szárad. Filmje csillogóan magasfényű, kemény, kopásálló, könnyen tisztítható.

  Választék:
  1 és 5 literes csomagolási egységben kerül forgalomba.

  Felhasználási mód:
  A viaszmentes, gyalult, vagy gondosan csiszolt száraz, portalanított parkettára, vagy egyéb felületre a lakkot két-három vékony rétegben célszerű felvinni. Jelentős megtakarítás érhető el, ha a még nem lakkozott parketta felületére először NITROL PARKETTALAKK ALAPOZÓ -t viszünk fel, amely a lakkréteget az elsötétedéstől megvédi. Egyes faféleségeknél (pl. bükkfából készült parkettán) így is enyhe sötétedés léphet fel, ezért javasoljuk, hogy a parketta egy kis felületén lakkozási próbát végezzenek. A felület teljes bevonása előtt minden esetben lakkozási próbát kell végezni az UNILAKK parkettlakkal annak ellenére, hogy egyes szalagparkettákon is jól tapad. Már lakkozott hagyományos parketta újralakkozásánál elegendő a felület kézi úton történő megcsiszolása.

  Nagymértékben hibás felületekről gépi csiszolással kell a bevonatot eltávolítani. A viaszos, olajos, beeresztett vagy más felületkezelő anyaggal bevont parketta esetén a teljes felületet géppel le kell csiszolni. A megfelelő felhordási körülmények: 20-25 °C hőmérséklet és alacsony páratartalom. Magasfényű bevonat kialakításához - a fa minőségétől függően - három vékony rétegben kell felhordani a parkettlakkot. Egyes rétegek felhordása - az előző réteg felvitele után - legkorábban 6 óra múlva (függ a hőmérsékleti viszonyoktól, a levegő páratartalmától) történhet. Az újabb lakkréteg felvitele előtt ajánlatos finom szemcséjű csiszolóvászonnal a felületet megcsiszolni, majd portalanítani. A lakkozott felület az utolsó réteg felvitelét követő egy nap elteltével már igénybe vehető.

  Tornaterem, táncterem, iskola és egyéb nagy igénybevételnek kitett felületek lakkozása esetén a használatba vételéig legalább 10 nap várakozási időt kell biztosítani. UNIVERZÁLIS PARKETTLAKK HÍGÍTÓ -val lehet a lakkot hígítani. Ugyancsak UNIVERZÁLIS PARKETTLAKK HÍGÍTÓ -val lehet a szerszámokat elmosni közvetlen használatuk után. Vigyázat, az ecset tönkremegy, ha használat után nem mossák el! Az UNILAKK -ot csak gondosan lezárt dobozban szabad tárolni, száraz helyen, légmentesen lezárva. A dobozból már kivett, de fel nem használt anyagot nem szabad visszaönteni, illetve csak annyit célszerű kivenni, amennyit kb. 5 órán belül felhasználnak. Ha túl nagy légtér maradna, úgy tanácsos kisebb, jól zárható edénybe áttölteni a lakkot.


  Supralux Gemini Parkettalakk
  Kétkomponensű, színtelen parkettalakk

  Felhasználási területek:
  Parketta és egyéb beltéri fafelületek lakkozására. Új, valamint már használt parketta- ill. fafelületek bevonására egyaránt használható.

  Tulajdonságok:
  Bevonata magasfényű és selyemfényű, jó kopásállósággal rendelkezik.
  Gyakorlati információk
  Kiszerelés:
  „A” komponens 1,87 L; 3 L és 21 L „B” komponens 0,63 L; 1 L és 3,5 L A+B ikercsomag: 0,75 L
  Keverési arány :3 rész „A” komponenshez. 1 rész „B” komponens.
  Felhasználhatóság: összekeverés után 6 órán belül.
  Alapozó: Supralux Tivinil.
  Hígítás:hígítani nem kell; szükség esetén Supralux Gemini észter hígítóval.
  Átfesthetőség önmagával: parkettán 16 óra után, fatárgyaknál 4 óra múlva.
  Felhordási módok:ecsetelés.
  Igénybevétel: átkeményedés után (3-5 nap), nagy igénybevétel esetén (pl. iskola, tornaterem) legalább 15 nap múlva.
  Fényesség: magasfényű. , selyemfényű
  Kiadósság: kb. 8 m2/liter rétegenként. Függ a felület minőségétől és a felhordás módjától.
  Tűzveszélyességi fokozat:II. Használata során a dohányzás és nyílt láng használata tilos!
  Felhasználási útmutató

  Felületelőkészítés, felhordás:
  Lakkozás előtt a felületet elő kell készíteni. Az új parkettának teljesen száraznak és szennyeződésmentesnek kell lennie. Egyes faféleségeknél (pl. bükkfa) enyhe sötétedés mutatkozhat, ezért ajánlatos kis felületen próbalakkozást végezni. Supralux Geminivel már lakkozott parkettánál, ha a felület csak kis mértékben meghibásodott, elegendő a kézi csiszolás; nagy mértékben hibás felületekről azonban gépi csiszolással el kell távolítani a régi bevonatot, majd portalanítani, zsírtalanítani kell és lakkozási próbát kell végezni. Régi, viaszos,beeresztett vagy más felületkezelő anyaggal (pl. Bolovit, Florovit) kezelt parkettát géppel kell csiszolni. Csiszolás után itt is lakkozási próbát kell végezni. A próba során jelentkező sötétedés, elszíneződés a nem elég mély csiszolás eredménye is lehet. A nem kívánt sötétedés, elszíneződés esetleg Supralux Tivinil parketta alapozóval csökkenthető. Felhasználáskor a lakk és a munkatér hőmérséklete 20-25 °C legyen. A lakkozás előtt a parkettalakk két komponensét az előírt arányban (3 rész "A" komponenst 1 rész "B" komponenssel) alaposan össze kell keverni. Az összekevert lakkot 6 órán belül fel kell használni, mert ezen túl nagyon besűrűsödik.A parkettalakk felhordása ecseteléssel történik. Hígítás általában nem szükséges. Ha a lakk nehezen ecsetelhető a felhasználás közbeni lassú besűrűsödés következtében, kis mennyiségű Supralux Gemini hígítóval lehet hígítani. Az egyes rétegek felhordása az előző réteg felvitele után min. 16 óra múlva (fatárgyak lakkozásánál 4 óra múlva) történhet. Az újabb réteg felhordása előtt ajánlatos a felületet finomszemcséjü csiszolóvászonnal megcsiszolni, majd portalanítani. A lakkozott parkettát a lakk teljes átkeményedése után (min. 1-2 nap) szabad igénybe venni. Tornaterem, táncterem, iskola és egyéb, nagy igénybevételnek kitett felületek esetén használatba vételig legalább 15 nap várakozási időt kell biztosítani.

  Javasolt bevonatrendszerek
  Új és használt felületekre:
  Parketta, ill. beltéri fa
  Alapozó réteg:
  Supralux Gemini parkettalakk
  Közbenső réteg:
  Supralux Gemini parkettalakk
  Átvonó réteg:
  Supralux Gemini parkettalakk

  Bevonatrendszer Supralux Tivinil vagy Supralux Gemini parketta alapozóval:
  *A fa minőségétől és az igénybevételtől függően esetenként több közbenső réteg felhordása szükséges. Tornaterem, táncterem, iskola és egyéb, nagy igénybevételnek kitett felületek esetén legalább 0,4 l/m2 anyagmennyiség felhordását javasoljuk több rétegben.


  Köber Yacht Lakk
  Nagy igénybevételnek kitett kültéri fafelületek védelmére. UV védelmet biztosít. Kiváló tapadás, nagy flexibilitás, hosszan tartó védelem jellemzi. Követi a fa természetes mozgását, nem hajlamos repedésre.

  Kiszerelés: 0,75l ; 2,5l

   

   

   


  Köber Bútor Lakk
  KÖBER VIZES DISZPERZIÓS PARKETTA ÉS- BÚTOR LAKK L8301W

  Használati útmutató: Használat előtt alaposan keverjük fel. A felületet szálirányban csiszoljuk P80-P150 csiszolópapírral. A felület legyen tiszta, zsírtól, viasztól, portól mentes. Igény esetén alapozzunk Finorit impregnálóval. A termék, a környezet és a felület hőmérséklete legyen legalább 10°C. A lakk felhordható ecsettel, hengerrel, levegős szórással, öntéssel, mártással. 2-3 réteg felvitele javasolt. Az első rétegnél a lakk 5%-ban hígítható vízzel. A további rétegeket hígítás nélkül hordjuk fel. A rétegek felhordása közt 1-2 óra száradási időt kell hagyni, majd a felületet P240-P280 csiszolópapírral átcsiszolni. A szerszámokat közvetlen a használat után vízzel kell lemosni.

  Kiadósság: a felület jellegétől függően, egy rétegben 7-10 m2/kg.
  Száradás: 20°C-on 1-2 óra. Az alacsonyabb hőmérséklet vagy a magas páratartalom a száradást lassítja.
  Biztonsági előírások: Nem veszélyes készítmény. Alkalmazása nem javasolt élelmiszerrel közvetlenül érintkező felületeken. Ha bőrre kerül, mossuk le szappanos vízzel. Ha szembe csöppen, öblítsük ki 10-15 percen keresztül bő vízzel. A szem fokozott irritációja esetén vagy lenyelés esetén forduljunk orvoshoz.
  Minőségét eredeti, bontatlan csomagolásban megőrzi a fedélen jelzett dátumig (hó/év). Fagytól védve tároljuk.


  Nitro Lakkok
  Módosított alkidműgyantával és ketongyantával kombinált  nitrocellulóz bázisú lakkok. Elsősorban a famegmunkáló és bútoriparban használatos termékek. Gyorsan száradnak, fényes, kemény filmet képeznek. A NITROLAKK 003 selyemfényű, 004 fényes és a 005 matt szórással és mártással hordható fel, a fényes és a matt változat keverésével tetszőleges fényességű bevonat nyerhető.


   

   

   

  Ugrás az oldal tetejére