Termékeink:

 • Diszperziós beltéri falfestékek
 • Diszperziós homlokzat festékek
 • Penészgátló, folttakarók valamint mélyalapozók
 • Glettanyagok
 • Hőszigetelő anyagok
 • Alapozók, beeresztők, olajfestékek, higitók, zománcfestékek
 • Lazúrok ,Lakkok
 • Festő szerszámok
 • Fűrészporos tepéták díszlécek, bordűrök
 • Glettanyagok

  Rimano Plus A
  Extra fehér, univerzális felületkiegyenlítő
  0-10 mm vastagságig

  A Rimano Plus A termékek, először Magyarországon, hordfüllel kerülnek forgalomba, hogy a zsákok elkerülhetetlen kézi pakolását és hordását megkönnyítsék az Ön számára.

  Termék:
  Gipszbázisú felületkiegyenlítő portermék beltéri felhasználásra.
  Összetétel: Gyárilag előállított, finom szemcsés száraz gipszkeverék kötés- és tapadásjavító adalékokkal.

  Alkalmazási terület:

  • Tökéletesen alkalmazható tégla-, beton-, Ytong falak, új vagy felújítandó mész-cement vakolatú fal- és mennyezetfelületek repedéseinek, egyenetlenségeinek kitöltésére és megszüntetésére.
  • A Rimano Plus 1–10 mm vastagságig felhordható az alapfelülettől függően. Önálló felületképzésre is alkalmas, a felületet enyhén vízzel permetezzük és glettvassal lesimítjuk a megadott kötési időn belül.
  • Csak olyan helyiségekben használható, ahol a páratartalom normál mértékű.
  • Gipszkarton lapok felületi glettelésére
  • Nem alkalmas:
  • Gipszkarton lapok illesztéseinek hézagolására nem alkalmas, ahhoz a Rigips Vario, Super és Glettmester termékek használandóak.

  Előnyei:

  • Extra fehérség, ami tökéletes felület festéshez, így gazdaságos festékfelhasználást tesz lehetővé.
  • Bedolgozhatósági idő: 60–90 perc
  • Festhető és tapétázható
  • Széleskörű felhasználhatóság
  • Jó tapadás
  • Repedés- és zsugorodásmentes felület
  • Könnyű és egyszerű bekeverés

  Kiszerelés:25 kg, 12,5 kg, 5 kg

  Felhasználási javaslatok:
  Alap előkészítés: A megmunkálandó felületről a laza, porózus részeket, valamint a port és bármi egyéb szennyeződést távolítsuk el, hogy az alapfelület tiszta és szilárd legyen. Anyagfelhasználás előtt a felületet enyhén nedvesítsük be. A betonfelületen való felhasználás előtt RI-Kombi kontakt kötőhíd alkalmazása javasolt.

  Bekeverés:
  A szükséges vízmennyiséget öntsük tiszta edénybe (1 rész vízhez 2 rész gipszpor keverék). Javasoljuk, hogy a poranyagot már a zsákban előzetesen lazítsuk fel kézzel. A vízbe szórjuk bele lassan és egyenletesen a megfelelő mennyiségű Rimano Plus terméket, amíg a felszínen csak kevés víz látható. Kb. 5 perc beszívódási idő után kézzel vagy keverőszárral csomómentes, krémes pasztává keverjük. A képlékenység változtatható vízmennyiség hozzáadásával. A keverés befejezése után már ne adjunk hozzá gipszkeveréket vagy más idegen anyagot. Ne keverjünk be több anyagot, mint ami 1,5 órán belül felhasználható.

  1 kg Rimano Plus bekeverésével 1,5 kg, felhasználásra kész felületkiegyenlítő masszát kapunk.

  Anyagszükséglet: 0,95 kg/m2/ mm

  Víz / poranyag arány = 1:2

  Hasznos tanácsok: Dübel vagy tipli az anyag teljes szilárdulása után, 24 óra elteltével terhelhető. Kiváló alapfelület festés és tapétázás számára. Festéshez minden, a kereskedelemben kapható festék alkalmazható, kivétel vízüvegfesték. A bedolgozáshoz mindig használjuk tiszta szerszámokat és edényeket. A megkezdett zsákokat visszazártan tároljuk és 3 hónapon belül használjuk fel. Az erre vonatkozó előírásokat és szabványokat be kell tartani. Alkalmazása nem ajánlott 5°C alatti hőmérséklet esetén. Fedett, nedvességtől védett helyen tároljuk. A papírcsomagolás újrahasznosítható a teljes kiürítés után.


  Rimano 3-6 gipszes vékonyvakolat
  A Rigips gipszes vékonyvakolat 3-6 mm vastagságig (német nevén Schottwiener Haftputzgips) kellosíto réteg nélkül felhordható. A bedolgozás nem igényel drága gépi berendezést, ugyanis a kézzel vagy keveroszárral a szárazkeverék egyszeruen bekeverheto.

  Alkalmazási terület:
  A gipszes vékonyvakolat egy finom vékonyvakolat relatív sík, nedvszívó felületek glettelésére. Megfelelo alapfelületek például a zsaluzott betonfelületek, vagy a gázbeton-szerkezetek. Csempeburkolat alá nem alkalmas. A belsotéri glettelogipsz korrózióvédelem nélküli acélszerkezeteknél, kötoelemeknél és vasalásoknál nem alkalmazható.

  Elonyei:
  Magáneros és nagyberuházás építkezésén egyaránt jelentos költség takarítható meg a szállítás és a takarítás tekintetében. A munkahely tisztántartása lényegesen egyszerubb, mint hagyományos vakolás esetén. Mint minden gipszes vakolat, csak normál páratartalmú helyiségekben használható, ideértve pl. lakóépületek konyháit és fürdoszobáit, ahol a szellozés biztosított.


  Rimano 6-30 gipszes vakolat
  A Rigips gipszes vakolat 6-30 mm vastagságig (német nevén Schottwiener Fertigtünich) kézi vakolású készre vakolóanyag beltéri felhasználásra.

  Alkalmazási terület:
  A gipszes vakolat, mint durvább gipszes vékonyvakolat, alkalmas új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok belso szerkezeteinek beton és stabil falazott szerkezetek vakolására, beleértve a szokásos páratartalmú helyiségeket, lakóházak konyháit és fürdoszobáit is. Csempeburkolat alá ragasztásos technológiával alkalmas!

  Előnyei:
  Egyrétegű, anyagában glettelhető kézi vakolat tiszta, száraz, szilárd és nem túl nagy egyenletes nedvszívóképességgel rendelkező felületekre. Könnyű bedolgozással nagy hatékonyság érhető el. Kitunő tulajdonságok kötés, repedésmentesség és felületi simaság tekintetében. A végleges vakolási felület anyagában eldolgozva azonnal elérhető. Jó alapfelület festés, mázolás, tapétázás és csempeburkolat számára. Jó hőszigetelő, jó légáteresztési képességű, szabályozza a levegő nedvességtartalmát, kedvező élettani hatást gyakorol. Nem éghető. Környezetbarát, természetes gipszanyag. Folyamatos gyári és felhasználói minőségellenőrzés!


  Poli-Farbe Corso beltéri glettgipsz
  Könnyen felhordható, magas fehérség,ű gipszbázisú glettelőanyag, mellyel teljesen sima felület hozható létre. Repedés és zsugorodás mentes.

  Alkalmazási terület:
  Beltéren -vakolt felületek (0-2 mm), Ytong falak és vasbeton felületek (2-5 mm) -felületkiegyenlítésre alkalmas. Kiválóan alkalmazható festés és tapétázás alá, de nem alkalmazható csempeburkolat alá a vékony rétegvastagság miatt.

  Választék: 1, 5 és 25 kg-os papírzsákban kapható.

  Felhasználás:
  A felület előkészítése: Az alapfelületrol távolítsuk el a laza részeket, az alapfelület szilárd és szennyezodésmentes legyen. Ezután a felületet enyhén nedvesítsük be vízzel. A glettanyag bekeverése: A keveroedénybe töltsünk tiszta vizet, és ebbe folyamatosan, lassan szórjuk bele a glettanyagot úgy, hogy az csomómentes masszává álljon össze. Keverési arány: nagyobb mélyedések javításához 1 tömegrész vízhez 1,6 tömegrész glettgipsz, illetve gletteléshez 1 tömegrész vízhez 1,3 tömegrész glettgipsz. Az adott célra bekevert glettgipszhez adagolt víz mennyisége függ a felület szívóképességétol, a homérséklettol és a páratartalomtól. Az átlagosan 5 perces beszívódási ido után keveroszárral pasztaszeru anyaggá keverjük a masszát. Figyeljünk arra, hogy a kész paszta csomómentes legyen, de kerüljük a túlkeverést, mert az is csökkenti a kötési idot. Az így nyert gletteloanyagot azonnal használjuk, a környezeti homérséklettol függoen 30-40 percig dolgozhatunk vele. A feldolgozhatósági ido függ a keverési aránytól is, a viszkózusabb, több glettgipszet tartalmazó keverék kötése gyorsabb. Mindig csak annyi anyagot keverjünk be, amennyit 30 perc alatt fel tudunk használni, mert a kötésnek indult ill. megszilárdult anyag a továbbiakban nem használható. A kötési ido nem hosszabbítható meg utólagos víz adagolással. A glettmassza felhasználása: A kitöltendo, kiegyenlítendo, glettelendo felületre hordjuk fel az anyagot. A kötés után a felület esetleges egyenetlenségeit csiszoljuk le. Szükség esetén portalanítás, majd mélyalapozás után a felület átfestheto beltéri diszperziós falfestékkel. Csak +5°C környezeti- és falhomérséklet felett használható! A szerszámokat használat után bo vízzel azonnal le kell mosni.

  Vízigény: 1 liter víz 1,3-1,6 kg poranyaghoz, a felülettol függoen
  Glettmassza felhasználható: 30-40 percen belül

  Felületi megjelenés : sima, fehér
  Száradási idő : 20°C-on: 30-40 perc
  Tárolás : 5-25°C homérsékleten, száraz helyen
  Minőségét megőrzi : 6 hónapig bontatlan csomagolásban, 3 hónapig bontott csomagolásban
  Felhordás : rozsdamentes acélsimítóval, szórással
  Javasolt rétegszám : max. 5 mm
  Anyagszükséglet : kb. 1kg/m2/1mm

  Összetétel: gipsz, adalékanyagok

  Biztonsági adatok: Tűzveszélyességi osztály: E Nem tuzveszélyes! Gyermekek kezébe nem kerülhet. Ha szembe jut, bo vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni.

  Szakvélemény:ÉMI F-8/1998


  Poli-Farbe Policolor Termo ragasztóhabarcs
  Hőszigetelő rendszer tagja a polisztirol táblák ragasztására és az üvegháló beágyazására.

  Alkalmazási terület:
  Lakóházak, középületek -új és régi épületek -külso falainak hoszigetelésére alkalmas rendszerben a polisztirol táblák felragasztására ill. az üvegháló beágyazására szolgál.

  Választék:
  25 kg-os papírzsákban kapható

  Felhasználás:
  Az alapfelület elkészítése: A ragasztóhabarcs szívóképes, ép, szilárd, száraz, por-ésszennyezodésmentesvakolt,tégla-,azbesztcement-vagybetonfelületen alkalmazható. (Beton: min. 28 napos, max. 5% nedvességtartalmú, vakolt felület: min. 28 napos, min. Hvh 10 mino-ségu, max. 5% nedvességtartalmú.) A festett falfelületeket mossuk le magasnyomású tisztítóberendezéssel. Régi felületnél a munka megkezdése előtt a laza, málló részeket el kell távolítani és a felületi hibákat ki kell javítani. A felületi egyenetlenségek nem lehetnek nagyobbak 5 mm-nél.
  A hőszigetelés megkezdése előtt ellenőrizni kell, hogy a tervezett burkolat mögé felülről nem juthat-e víz. Ha ennek a veszélye fennáll, el kell végezni a megfelelő javításokat (pl. bádogozás). A porragasztó bekeverése: A ragasztóhabarcs porkeveréket állandó keverés köz-ben kell a vízhez adni és csomómentesre összekeverni.
  Keverési arány: 6-8 liter vízhez 25 kg poranyag. Majd 5 perc pihentetés után a kész habarcsot újra alaposan megkeverjük. A keverést végezhetjük keverőszárral vagy betonkeverovel. Az elkészített habarccsal kb. 2 órán keresztül lehet dolgozni a homérséklettől függően. Egyszerre annyi habarcsot keverjünk be, amennyi kb. 2 órán belül feldolgozásra kerül. A kötés megkezdodése után a habarcsot nem szabad felhasználni. A hőszigetelő polisztirol táblák felragasztása: A hőszigetelő táblák felragasztását az épületalsó részénkezdjük.A legalsó sor felhelyezése előtt alulra vezetőlécet, vagy alumínium profilt rögzítünk (rögzítési távolság betonfelületen min. 80 cm, tégla-ill. vakolt felületen min. 50 cm). Vezetőléc alkalmazása esetén egy kb. 50 cm széles üveghálócsíkot kell a falfelületre felragasztani ragasztóhabarccsal a léccel párhuzamosan úgy, hogy a háló 20 cm széles részét a vezetoléc fölé ragasztjuk, a többi része szabadon lóg. A ragasztóhabarcsot a táblákra a szélek mentén folytonosan, a belső felületen 6 pontban hordjuk fel rozsdamentes spaklival.

  A táblákat szorosan illesztve, kötésben kell felhelyezni az egyik saroktól kiindulva. A táblákat a sarkoknál is kötésben helyezzük el. Nagyon fontos, hogy a táblák oldallapjaira, az illesztések közé nem kerüljön ragasztóhabarcs. A munka során a kialakított felület síkpontosságát ellenőrizni kell. A ragasztóhabarcs megszilárdulása után (min. 24 óra) a táblákat az illesztéseknél, éleknél síkba kell csiszolni. Régi épületeknél, bizonytalan tapadású vakolatoknál (pl. festett) a ragasztást a száradás után rögzítő dübellel erosítsük meg. Az üvegháló beágyazása: A hoszigetelő táblák ragasztásának száradása után mielőbb kezdjük meg az üvegháló beágyazását. Ha a beágyazás előtt hosszabb idő telik el és a táblák elszíneződnek, a felületet át kell csiszolni, majd portalanítani. Ha a kezdosor alján üvegháló megerősítést alkalmaztunk, akkor először a lelógó üveghálót ágyazzuk be úgy, hogy a táblasor aljára felhordjuk a ragasztóhabarcsot és az üveghálót felhajtva belesimítjuk.

  A hőszigetelő táblák felületére kb. 2 mm rétegvastagságban rozsdamentes acélsimítóval felhordjuk a Policolor termo ragasztóhabarcsot, majd a nedves ragasztóba gyűrődésmentesen belesimítjuk az üveghálót. A háló illesztéseinél min. 10 cm-es átfedést alkalmazzunk. A besimított üveghálóra még nedves állapotban újabb ragasztóréteget hordunk fel 1-2 mm vastagságban. Ezután a hálónak teljes takarásban kell lennie. Fokozott mechanikai igénybevételnek kitett felületeken, sarkoknál, éleknél alkalmazzunk kétrétegu üveghálót, ill. az éleknél élvédo profilt. A ragasztóhabarcs megkötése után (24-48 óra) a felületi egyenetlenségeket át kell csiszolni. A hőszigetelési munkák végzése valamint a bevonatok száradása +5°C alatti hőmérsékleten,eros napsütésben, esőben,szeles vagy erősen párás időben nem történhet. Az alacsony hőmérséklet és a levegő átlagosnál magasabb páratartalma a kötési és száradási idoket megnöveli. Munkavégzés után a szerszámokat azonnal vízzel meg kell tisztítani.

  Minőségét megőrzi : fedett, száraz, huvös helyen tárolva 6 hónapig bontatlan csomagolásban
  Felhordás : rozsdamentes acélsimítóval
  Javasolt rétegszám : max. 5 mm
  Anyagszükséglet : ragasztáskor: kb. 5kg/m2 beágyazáskor: kb. 3kg/m2
   
  Összetétel:cement, ásványi töltoanyag, pordiszperzió, adalékanyag

  Biztonsági adatok: Tűzveszélyességi osztály: E Nem tuzveszélyes! Veszélyesanyag-tartalom: Cement 25-50%

  Szakvélemény:ÉMI F-175/2004


  Thermotek extra erős ragasztó és simítótapasz
  Épületek hőszigeteléséhez

  Alkalmazási terület: A többrétegű hőszigetelő rendszerben a polisztirolhab dűbeles felragasztására és az üvegszövet felerősítésére, ill. beágyazására szolgál.

  Választék: 25 kg-os papírzsákban.

  Felhasználási mód: A ragasztóhabarcs előállítása során mindig a porkeveréket adjuk állandó keverés közben a vízhez, majd 10 perc pihentetés után újra keverjük át az anyagot. Egyszerre annyi habarcsot keverjünk be, amennyi kb. 2 órán belül felhasználásra kerül. A kb. 2 órás feldolgozhatósági idő elteltével egyre sűrűbbé váló ragasztót sem hígítani, sem felhasználni nem szabad.

  Ragasztási hőmérséklet: min.+50°C. A hőszigetelés során először a polisztirolhab-lemezt kell felragasztani. A ragasztót kb. hat ponton és az élek mentén kell alkalmazni, ügyelve arra, hogy a lemezek felragasztását a homlokzat alsó részén kell megkezdeni. A lemezeket szorosan egymáshoz illesztve kell elhelyezni, úgy hogy a hézagokba ragasztókeverék ne kerüljön. Az esetleges hézagokat levágott polisztirolcsíkokkal kell kitölteni. A lapok biztonságos rögzítéséhez dűbeleket kell alkalmazni. A nyílászárókhoz való oldalsó lemezcsatlakozásokat, még a felragasztás előtt, méretre vágva, gondosan kell illeszteni. A táblák párhuzamosságát a munka közben folyamatosan és gondosan ellenőrizni kell, egy erre alkalmas léc segítségével.

  A mechanikailag veszélyeztetett élek derékszögű acélprofilok alkalmazásával erősíthetők meg. Ezeket még a következő munkafázis megkezdése előtt kell elhelyezni. A polisztirolhab-lemezek érintkező részein a kisebb egyenetlenségeket fasimítóra ragasztott csiszolóvászonnal kell síkba csiszolni, és a felületet portalanítani kell.

  A hőszigetelő rendszer második munkafázisa a felragasztott polisztirolhab-lemezen az üvegszövet felerősítése és beágyazása. Ezáltal a hőszigetelő rendszer mechanikai szilárdsága, ütés- és nyomásállósága nagymértékben megnő, sima, egyenletes felület nyerhető. A polisztirolhab-lemezeket az üvegszövet szélességében kell a ragasztóval bevonni, majd a nedves rétegbe rozsdamentes acélsimítóval kell beágyazni az előre leszabott üvegszövetet, a csatlakozásoknál kb. 10 cm szélességben átlapolva. Veszélyeztetett éleken (pl. nyilászáró szerkezetek körül) két rétegben célszerű az üvegszövetet felragasztani. Az üvegszövet beágyazása után egy-két nap átkeményedési időt kell biztosítani. Az alkalmazott üvegszálháló speciálisan felületkezelt, jó szakítószilárdságú, a szálak egymáshoz viszonyítva nehezen mozdíthatók el a helyükből. A felhordáshoz ProGold rozsdamentes acélsimító (00949517) használata ajánlott.


  Széria glettek - 2,5 kg, 5 kg, 25kg

  0-10 mm vastagságig alkalmazható, több célra is felhasználható, extra fehér beltéri glettelőgipsz:

  • Kiválóan alkalmas beton- és habarcsfelületek glettelésére (akár 0 mm-ig kihúzva)
  • Jól használható gipszkarton lapok felületi glettelésére és hézagolására, hézagerősítő csíkkal
  • Vakolatként is felhasználható tégla, beton felületekre (max. 10 mm vastagságig)
  Bedolgozhatósági idő: kb. 75-90 perc

   

   

   

   

   

  Ugrás az oldal tetejére