Termékeink:

 • Diszperziós beltéri falfestékek
 • Diszperziós homlokzat festékek
 • Penészgátló, folttakarók valamint mélyalapozók
 • Glettanyagok
 • Hőszigetelő anyagok
 • Alapozók, beeresztők, olajfestékek, higitók, zománcfestékek
 • Lazúrok ,Lakkok
 • Festő szerszámok
 • Fűrészporos tepéták díszlécek, bordűrök
 • Diszperziós Beltéri Falfestékek

  Színes beltéri falfestékek

  Héra Prémium
  Alkalmazási terület:
  Vakolt, meszelt vagy bármilyen, korábban már más diszperziós festékkel festett, beltéri falfelületre, un. Rauhfaser fűrészporos tapétára közvetlenül felvihető. Könnyen eldolgozható, kiváló fedőképessége mellé magas fehérség párosul. A matt bevonat esztétikus megjelenést ad. A fal természetes szellőzését nem gátolja, lég- és páraáteresztő.
  Gépi színezésre a Héra Kolor emblémával ellátott termékeink javasoltak.

  Választék:
  A matt bevonatot adó fehér festék 2, 4, 8 és 16 literes műanyag vödörben kapható.

  Felület előkészítés:
  A régi laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az esetleges vakolathibákat ki kell javítani, glettelésre Triglett beltéri porglett használata javasolt. Por glett vagy gipszes glettelés után a fal szívóképességét beltéri beeresztővel kell kiegyenlíteni. Festés előtt a felületet vízzel meg kell nedvesíteni.
  Az így előkészített és benedvesített falfelületre kell alapos felkeverés után a Héra belső falfestéket - felhordani a felület minőségétől függően 2 esetleg 3 rétegben. A festés történhet ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. Az egyes rétegek felvitele között legalább 2 óra száradási időt kell biztosítani. A festés +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségben vagy festékkel nem végezhető.
  Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.


  Poli-Farbe Platinum
  Extra nagy fedőképességű, csepegésmentes belső falfesték. Illatosított, így a frissen festett lakásában sem uralkodik kellemetlen festékszag. Oldószer- és ammóniamentes, környezetbarát termék.

  Alkalmazási terület:

  Új vakolt felületek, régi festett felületek, gipszkarton és tapéta festésére alkalmas. Bevonata matt, tartós.

  Felhasználás:

  A festéket felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. A felületeknek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, por- olaj- és zsírmentesnek kell lennie. A még festetlen mész, mészcement vakolatokat fa simítóval dörzsöljük át, portalanítsuk, majd INNTALER diszperziós mélyalapozóval alapozzuk. Erősen szívó, porózus felületeken (pl. gipszkartonnál, glettelt felületeknél) szintén alkalmazzunk első rétegben INNTALER diszperziós mélyalapozót.

  Korábban diszperziós festékkel festett felületeknél, ha a bevonat ép, nem szükséges alapozni. A régi bevonatoknál a laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani és a falfelületet gletteléssel ki kell javítani. A gletteléshez ajánljuk a POLI-FARBE glettgipszet. A megfelelően előkészített falfelületre egy vagy maximum két rétegben szükséges a festéket felfesteni. A festéket nem szükséges hígítani. Ha a felhordás módja miatt a hígítás mégis szükséges, 5-10%-ban hígítható. A két réteg felhordása között a helyiség és a falfelület hőmérsékletétől függően min. 2 óra száradási idő szükséges. A festést +5°C felett kell végezni.

  Felhordás: ecsettel, finom szőrű hengerrel, Euro2000 festékfelhordó eszközzel, szórással
  Javasolt rétegszám: 1, esetleg 2 réteg
  Hígítás: ha a felhordás módja szükségessé teszi max. 20%-ban
  Kiadósság: 15-20 m2/liter
  Száradási idő 20°C-on: 2 óra (fal felületen)
  Átfesthetőség 20°C-on: 2 óra (fal felületen)
  Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
  Minőségét megőrzi: 24 hónapig
  Tűzveszélyességi osztály: E Nem tűzveszélyes


  Platinum Kid falfesték
  Különleges összetételének köszönhetően elsősorban gyerekszobák festésére alkalmasA Platinum termékcsalád fejlesztői gondoltak a kicsikre is! 2009 nyarára kifejlesztették a Platinum Kid gyerekszoba festéket, mely bababarát és környezetkímélő, teljesen biztonságosan használható az újszülött baba, tipegők és a nagyobb gyerekek birodalmának kivitelezéséhez. Különleges összetételének köszönhetően elsősorban gyerekszobák festésére ajánljuk, de nagy igénybevételnek kitett helyiségek (konyhák, folyosók, szállodák, éttermek, egészségügyi intézmények) falaira is alkalmas. A festéskor nincs kellemetlen oldószer-párolgás. Új vakolatra, régi festett felületekre, gipszkartonra, üvegszövetre, fűrészporos és nehéz tapétára is felfesthető.

  A Platinum Kid gyerekszoba festék:

  • vegyszermentes
  • gátolja a baktériumok szaporodását,
  • selyemfényű latexfelületet biztosít, mely könnyen, akár enyhén nedvesített törlőkendővel tisztítható
  • használata egyszerű, ajándék festősablonnal akár mi magunk is megtervezhetjük és kifesthetjük gyermekeink szobáját.

  A Platinum Kid színezett gyerekszobafesték mosás és súrolás álló, kitűnő fedőképességű, oldószer- és szagmentes, selyemfényű, belső falfesték. A bevonat lég- és páraáteresztő, biztosítja a fal természetes légzését. A felület ellenáll a gombák és a baktériumok megtelepedésének. A bevonat általános háztartási tisztítószerekkel könnyen tisztítható.

  Termék fizikai tulajdonságai:

  Magas fehérségű, kitűnő fedőképességű, oldószer-, ammónia-, formaldehid-, lágyítószer- és szagmentes termék. Bevonata mosás- és súrolásálló, lég- és páraáteresztő, a fal természetes légzését nem gátolja. Használatát gyerekszobák és olyan helyiségek kifestésére ajánljuk, ahol a vegyszermentesség alapvető követelmény. A termék Poli-Farbe színezőpasztával max. 3%-ban színezhető.

  Felhordás : Szórással, finom hengerrel,1-2 rétegben
  Kiadóság:8-10 m˛/liter (1 rétegben, sima felületen)
  Higítás: Legfeljebb 10% vízzel, a felhordás módjától függően
  Száradási Idő: Teljes száradás: 24 óra, Átfesthetőség: 6 óra


  Fehér beltéri falfestékek

  Héra fehér belső falfesték
  Kiválló fedőképesség.
  Alkalmazási terület:

  Vakolt, meszelt vagy bármilyen, korábban már más diszperziós festékkel festett, beltéri falfelületre, fűrészporos tapétára közvetlenül felvihető. Könnyen eldolgozható, kiváló fedőképessége mellé magas fehérség párosul. A matt bevonat esztétikus megjelenést ad. A fal természetes szellőzését nem gátolja, lég- és páraáteresztő. Aquakolor színezőpasztával pasztell árnyalatokra színezhető, ilyenkor a falat falfix diszperziós mélyalapozóval vagy glettfix/diszperzit beltéri alapozóval kell előkezelni. Gépi színezésre a Héra Kolor emblémával ellátott termékeink javasoltak.

  Választék: A matt bevonatot adó fehér festék 2, 4, 8 és 16 literes műanyag vödörben kapható.

  Felhasználási mód:

  • "Felhordás":
   Alapos felkeverés után ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. A festéshez ajánlott ProGold termékek.
  • Felület előkészítés:
   A régi laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az esetleges vakolathibákat Unikitt mestertapasszal ki kell javítani, glettelésre Triglett beltéri porglett használata javasolt. Por glett vagy gipszes glettelés után a fal szívóképességét Falfix diszperziós mélyalapozó/Héra diszperziós mélyalapozóval vagy Diszperzit beltéri beeresztővel kell kiegyenlíteni. Festés előtt a felületet vízzel meg kell nedvesíteni. CMC-alapú glettanyagok használatát nem javasoljuk. Az így előkészített és benedvesített falfelületre kell alapos felkeverés után a Héra belső falfestéket - felhordani a felület minőségétől függően 2 esetleg 3 rétegben. A festés történhet ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. Az egyes rétegek felvitele között legalább 2 óra száradási időt kell biztosítani. A festés +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségben vagy festékkel nem végezhető.

  Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni."


  Polifarbe Inntaler beltéri diszperziós falfesték
  Különleges minőségű, extra fehérségű, oldószermentes, jól színezhető, illatosított, vízzel hígítható falfesték. Bevonata matt, tartós, esztétikus, jó pára- és légáteresztő, mosásálló.

  Alkalmazási terület:
  Vakolt, meszelt, vagy már más diszperziós festékkel festett belső falfelületekre, továbbá fűrészporos tapétára, gipszkarton felületre felhordható.

  Választék:
  A POLI-FARBE, NCS, COLOUR HARMONY, RAL színkártyák alapján beszínezve is rendelheto. 2, 4, 8, 15 és 16 literes muanyag vödörben kapható.

  Felhasználás:
  A festendő felületeknek tisztának, száraznak, portól és olajtól mentesnek kell lennie. A táskásodó, leváló régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani, és a falfelületeket gletteléssel ki kell javítani. A gletteléshez ajánljuk a Poli-Farbe Corso glettgipszet. Új vakolatokon és más erősen szívó felületeken - pl. gipszkartonon, glettelt felületeken -a szívóképesség kiegyenlítésére, valamint a sötétebbre színezett Inntaler beltéri diszperziós falfesték felhordása előtt a foltosodás elkerülésére alkalmazzunk Inntaler diszperziós mélyalapozót. A mélyalapozó száradása után kezdhetjük meg a festést az Inntaler beltéri diszperziós falfestékkel, a festék alapos felkeverése után. A festék felhordása ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással történhet két rétegben. A rétegek felhordása között biztosítsuk a megfelelő -kb. 2 óra -száradási időt. Nem lehet dolgozni +5°C-nál alacsonyabb homérsékletű festékkel és +5°C-nál hidegebb helyiségben, beleértve a falhőmérsékletet is. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak agresszív oldószerrel távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

  Felületi megjelenés: matt, fehér
  Száradási idő: 20°C-on: 2 óra
  Átfesthetőség: 20°C-on: 2 óra
  Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
  Minőségét megőrzi: 24 hónapig
  Felhordás: szórással, hengerezéssel, ecseteléssel
  Javasolt rétegszám: 2 réteg
  Hígítás: első rétegben max. 20% vízzel, második rétegben max. 10% vízzel.
  Kiadósság: 6-8 m2/liter 2 rétegben, erősen függ a felület minőségétől

  Összetétel: műanyag diszperzió, titán-dioxid, kálcium-karbonát, kaolin, festékadditív, víz

  Biztonsági adatok:
  Tűzveszélyességi osztály: E Nem tűzveszélyes! Gyermekek kezébe nem kerülhet. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellozést.


  Primalex - Standard
  Alkalmazási terület:
  A Primalex Standard egy fehér falfesték alkalmas vakolatok, gipszkartonok és faforgácslapok beltéri festésére. Jó fedőképesség, kopásállóság és páraáteresztő képesség jellemzi.

  Felhasználási mód: A régi laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az enyves, kazeines vagy CMC tartalmú festéket is el kell távolítani.

  Az esetleges vakolathibákat ki kell javítani. A használata vagy gipszes glettelés után a fal szívóképességét kell kiegyenlíteni. Új, festetlen felületeket protalanítás után kell kezelni. A Primalex Standard hígítása a táblázat szerint történik és alapos megkeverés után azonnal felhordható a felületre ecsettel, hengerrel vagy szórással. Kevésbé szilárd alapoknál hengerrel ne térjünk vissza többször ugyanarra a felületre, mert lehúzhatjuk az előző réteget. A bevonat felhordása rendszerint 2 rétegben történik.


  Primalex - Bonus
  Alkalmazási terület:
  A Primalex Bonus egy fehér falfesték alkalmas vakolatok, gipszkartonok és faforgácslapok beltéri festésére. Jó fedőképesség, kopásállóság és páraáteresztő képesség jellemzi.

  Választék: 14 literes műanyag vödör

  Felhasználási mód:
  A régi laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az enyves, kazeines vagy CMC tartalmú festéket is el kell távolítani. Az esetleges vakolathibákat ki kell javítani.
  Új, festetlen felületeket protalanítás után Falfix diszperziós mélyalapozóval vagy Diszperzit beltéri alapozóval kell kezelni.

  A Primaex bonus hígítása a táblázat szerint történik és alapos megkeverés után azonnal felhordható a felületre ecsettel, hengerrel vagy szórással. Kevésbé szilárd alapoknál hengerrel ne térjünk vissza többször ugyanarra a felületre, mert lehúzhatjuk az előző réteget. A bevonat felhordása rendszerint 2 rétegben történik.


  Poli-farbe ECO
  Fehér, igen gazdaságos felhasználású termék. Bevonata matt, jó pára- és légáteresztő.

  Alkalmazási terület:
  Vakolt, vagy előzőleg diszperziós festékkel festett belső falfelületekre felhordható.

  Választék:
  2, 4, 8 és 14 literes műanyag vödörben kapható.

  Felhasználás:
  A festendő felületeknek tisztának, száraznak, portól és olajtól mentesnek kell lennie. A pormentesítés lemosással, vizes szivaccsal való áttörléssel érhető el. A táskásodó, leváló régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani, és a falfelületeket gletteléssel ki kell javítani. A gletteléshez ajánljuk a Poli-Farbe Corso glettgipszet. Új vakolatokon és más erősen szívó felületeken a szívóképesség kiegyenlítésére alkalmazzunk Inntaler diszperziós mélyalapozót. A mélyalapozó száradása után kezdhetjük meg a festést az Eco diszperziós beltéri falfestékkel, a festék alapos felkeverése után. A festék felhordása ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással történhet 2-3 rétegben. A rétegek felhordása között biztosítsuk a megfelelő - kb. 2 óra - száradási időt. Nem lehet dolgozni +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű festékkel és +5°C-nál hidegebb helyiségben beleértve a falhőmérsékletet is. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak agresszív oldószerrel távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

  Felületi megjelenés: matt, fehér
  Száradási idő: 20°C-on: 2 óra
  Átfesthetőség: 20°C-on: 2 óra
  Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
  Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban 12 hónapig
  Felhordás: szórással, hengerezéssel, ecseteléssel
  Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
  Hígítás: első rétegben max. 20% vízzel, második és harmadik rétegben 5-10% vízzel.
  Kiadósság: 5-6 m2/liter, 2 rétegben

  Összetétel: kálcium-karbonát, kaolin, műanyag diszperzió, titán-dioxid, víz, festékadditív

  Tűzveszélyességi osztály:
  E Nem tuzveszélyes! Gyermekek kezébe nem kerülhet. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést.


  Mészfestékek

  Fresco mészfesték
  Természetes higiénia

  Alkalmazási terület:
  Az oltott és érlelt mész hagyományos jó tulajdonságainak megtartása mellet a FRESCO BELTÉRI MÉSZFESTÉK könnyebb felhordhatóságot és esztétikus, selymes megjelenést biztosít. Raktárak, pincék, lakások, vályogházak beltéri falfelületeinek fertőtlenítő festékeként használható. Kiváló páraáteresztő képességű, friss mész illatot árasztó bevonatot képez, mindezek mellett oldószer és biocid mentes termék.

  Választék: A matt bevonatot adó fehér festék 4 és 14 literes műanyag vödörben kapható.

  Felhasználási mód:

  • Felhordás: Alapos felkeverés után ecseteléssel, hengerezéssel. A festéshez ajánlott ProGold termékek.
   A festés +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségben vagy festékkel nem végezhető.
  • Felület előkészítés, felhasználás: A meszelni kívánt beltéri falfelület legyen szilárd, száraz és tiszta, tisztítsuk meg a rosszul tapadó részektől, portól, látható olaj- és zsírmaradékoktól vagy egyéb szennyeződésektől. Az újonnan felhordott vakolatokat festés előtt legalább 3-4 hétig hagyjuk száradni (20 °C-on, 65% páratartalom mellett). A falpenésszel, ill. gombával fertőzött felületeket festés előtt feltétlenül tisztítsuk meg, és fertőtlenítsük Héra penészgátló lemosóval. A mészfestéknek megfelelő alap lehet valamennyi jó nedvszívó képességű ásványi-, új vagy régi mész- és mészcementes finom vakolat.

  Nem ajánljuk enyves festékkel lefestett felületre, olajfestékkel, lakkal, zománccal átfestett felületekre, illetve műanyagra és fára .

  A Fresco mészfestéketAquakolor színezőpaszta és festékkel lehet színezni úgy, hogy a színezőpaszta mennyisége maximum 3% lehet. A színezékkel összekevert festéket tárolni nem szabad. Színezésnél minden esetben végezzen próbafestést. Munka után a szerszámokat vízzel el kell mosni."


  Jub mészfesték
  Mészfesték - Oltott mész

  FELHASZNÁLÁSI TERÜLET TULAJDONSÁ-GOK Kül- és beltéri falfelületek festésére alkalmas; természetes és fertőtlenítő hatású; gátolja a fal penészedését. Az alap legyen száraz, tiszta és kemény. A Mészfestéket nem szabad használni rosszul felszívódó felületeken (oldószeres
  és homlokzati festékek) és vízálló felületeken. A száraz bevonat egészségügyileg kifogástalan, Színárnyalatok: fehér

  ELŐKÉSZÍTÉS FELHORDÁS BEÉPÍTÉS Jól felkeverjük. 50%-ig hígítható vízzel. Az új falat 3-4-szer kenjük át, az első két réteget ecsettel, minden következőt hengerrel vagy szórással az előtte lévő réteg megszáradása után hordjunk fel; munkahőmérséklet: +7 °C - +35 °C; száradási idő (a következő réteg felhordásához megfelelő állapotig): ~24 óra (T=+20 °C, relatív páratart. = 65%)

  ANYAGSZÜK-SÉGLET ~250 ml/m2, az alap nedvszívó-képességétől és érdességétől függően
  SZAVATOSSÁG TÁROLÁSI FELTÉTELEK Korlátlan ideig felhasználható; +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten raktározzuk, védjük a közvetlen napsütéstől és tartsuk gyermekek elől elzárva; NEM FAGYÁLLÓ!
  KISZERELÉS 5 l (~20m2) és 16 l (~64m2)


  Poli-farbe Oltott mész
  Poli-farbe Oltottmész matt , fehér

  • Finomított oltott mésszel festeni, maga az egészséges tisztaság.
  • Természetes fertőtlenítés, -penészgátló hatás és fehérség.
  • A meszelés nem gátolja a falak, épületszerkezetek szellőzését.
  • A termék oldószert, egyéb vegyi anyagot nem tartalmaz.

   

  Alkalmazási terület:
  Kül- és beltéri vakolt,beton- vagy korábban mésszel festett felületek festésére alkalmas. Rosszul szívó, előzőleg diszperziós falfestékkel vagy oldószeres festékkel festett felületre nem használható.

  Választék: 16 literes műanyag vödörben kapható.

  Felhasználás:
  A festendő falfelület száraz, szilárd, tiszta, pormentes legyen. A meszet festés előtt jól fel kell keverni. Szükség esetén max. 50% vízzel hígíthatjuk. Az újonnan vakolt falat három-négy rétegben meszeljük, felújító festésnél elegendő kevesebb rétegben alkalmazni. A meszet ecsettel vagy kefével hordjuk fel, az egyes rétegek felhordása között biztosítsuk a kb. 2 óra száradási időt. Erős szélben vagy magas páratartalom esetén a munkát ne végezzük, a festendő felület homérséklete +7°C - +35°C között legyen. Festés után a szerszámokat vízzel mossuk el.

  Felületi megjelenés: matt, fehér
  Száradási idő: 20°C-on: kb. 2 óra
  Átfesthetőség: 20°C-on: kb. 2 óra
  Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
  Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban 24 hónapig
  Felhordás: ecsettel, kefével
  Javasolt rétegszám: 2-4 réteg
  Hígítás: max. 50% vízzel
  Anyagszükséglet: 250 ml/m2 a felület szívóképességétől függően

  Összetétel: kálcium-hidroxid, víz

  Biztonsági adatok:
  Tűzveszélyességi osztály: E Nem tűzveszélyes!
  Veszélyesanyag-tartalom: Kálcium-hidroxid kb. 43%
  Veszély jelzés: C Maró


  Fűrészporos festék

  JUPOL RUSTIKAL rusztikus fehér beltéri falfesték
  FELHASZNÁLÁSI TERÜLET TULAJDONSÁGOK:
  környezetbarát, speciális forgács granulátummal telített beltéri falfesték; vízzel hígítható, szagtalan és egyszerű fel hordani; a festéknek kiváló a páraáteresztő-képessége, a festett felületek jellegzetesen rusztikus struktúrája emlékeztet a fűrészporos tapétákra; mindenféle szilárd, száraz és tiszta, különösen JUBOLIN-nal vagy NIVELIN-nel kiegyenlített (leglettelt) festésére alkalmas  finoman vakolt falfelületek, beton, cementkötésű és gipszkarton lemezek festésére; az alapot az első festés előtt kenjük át AKRIL EMULZIÓ-val; a legalkalmasabb a finoman glettelt alap, ha nagyon koszos, vagy nem elég fehér, először fessük át valamelyik fehér diszperziós falfestékkel (JUPOL, JUPOL GOLD, JUBOCOLOR); szín: fehér, nem színezhető.

  ELŐKÉSZÍTÉS FELHORDÁS BEÉPÍTÉS rövid szőrű teddy-hengerrel hordjuk fel egy rétegben; ha szükséges, 10%-ig hígíthatjuk vízzel; munkahőmérséklet: +5 °C ? +35 °C; száradási idő: 4-6 óra (T=+20 °C, relatív páratart. = 65%)

  ANYAGSZÜKSÉGLET ~600 ml/m2 egyrétegű felhordáshoz, az alap nedvszívó-képességétől és érdességétől függően

  SZAVATOSSÁG TÁROLÁSI FELTÉTELEK legalább 12 hónap; +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten raktározzuk, védjük a közvetlen napsütéstől; NEM FAGYÁLLÓ!

  KISZERELÉS 5 l és 16 l


  Oldószeres falfesték

  Supralux Wallkyd falfesték
  Oldószeres falfesték
  Felületek: Épületek, lakóházak, egészségügyi intézmények, iskolák, lépcsőházak belső falai
  Tulajdonságok: Jól terül. Gyorsan szárad. Mosható felületet biztosít.

  Gyakorlati információk:
  Kiszerelés: 0,75; 2,5; 5; 20 liter
  Hígítás: Supralux H-100 szintetikus hígító

  Száradási idő: porszáraz:
  száraz:
  20°C-on max. 1 óra
  20°C-on max. 8 óra


  Átfesthető: 8 óra után
  Felhordási módok: Ecsetelés, hengerlés, szórás
  Kiadósság: 7-9 m2/ l, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
  Fényesség: matt
  Színválaszték: fehér
  Színezés: Színes Supralux alapozókkal vagy Supralux univerzális színezőpasztával
  Minőségmegőrzési idő: 24 hónap, az MSZ 13910 szerint +5 és +25°C között
  Tűzveszélyességi fokozat: II. Használata során a dohányzás és nyílt láng használata tilos!

  Felületelőkészítés, felhordás:
  A falfelületnek, illetve felújításnál a régi bevonatnak teljesen tisztának, (olaj, por és szennyeződésmentesnek) kell lennie. A levelesen leváló, táskásodó, repedezett régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani és a felületet ki kell javítani (habarcs, glett). Frissen vakolt felületen csak a vakolat teljes átszáradása után alkalmazható és a felületet célszerű impregnálni ill. beereszteni. A doboz felnyitása után az esetlegesen keletkezett bőrt összefüggően távolítsuk el. Festés előtt a sűrűn folyó, tixotróp festéket alaposan fel kell keverni. A festéket ecsettel, hengerrel történő felhordáshoz kevesebb, szórással történő felhordáshoz több (10-15%) hígítóval kell hígítani.

   

  Ugrás az oldal tetejére!