Termékeink:

 • Diszperziós beltéri falfestékek
 • Diszperziós homlokzat festékek
 • Penészgátló, folttakarók valamint mélyalapozók
 • Glettanyagok
 • Hőszigetelő anyagok
 • Alapozók, beeresztők, olajfestékek, higitók, zománcfestékek
 • Lazúrok ,Lakkok
 • Festő szerszámok
 • Fűrészporos tepéták díszlécek, bordűrök
 • Boróka

  Boróka Classic fabevonó
  Lazúr alapozó és bevonó egyben. Vizzel higitható, selyemfenyű, kivaló időjarasállósággal rendelkező vékonylazur. A fa felületébe nagyon jól beszivodik, szerkezetét kiemeli. Biocidot es UV-sugarzás ellen védő adalékot is tartalmaz. A védelemhez külön alapozó nem szükséges.

  Nem mérettartó fafelületekre - faház, zsalugáter, kerités, pergola, verébdeszka - alkalmazható. Konzerváló alapozó nélkül hosszan tartó védelmet biztosít. Puha- es keményfa felületek festésére is alkalmas.

   

   

   


  Boróka fabevonó lazúr
  Vízzel hígítható vastaglazúr. Bevonata dekoratív, fényes, az időjárásnak, az UV-sugárzásnak kiválóan ellenáll. A fa természetes légzését nem gátolja, szerkezetét nem fedi el, tartós védelmet biztosít.

  A termék 2006-ban elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat.

  Kül- és beltéri fafelületek pergola, fakerítés, faburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok védelmére, díszítő festésére alkalmas.  Kültéren a fa megfelelő védelmét a Boróka fakonzerváló alapozó biztosítja, melyet kültéri festésnél feltétlenül alkalmazni kell.

  Választék:
  Színtelen beltéri, színtelen kültéri, fenyő beltéri, fenyő kültéri kül- és beltérre:tölgy,dió, mahagóni,ében, paliszander,cseresznye, vörösfenyő, gesztenye

  Felhordás:
  ecsettel, lakkhengerrel

  • Rétegszám: 2 (alapozason kivul)
  • Hígítás: belteri felhasznalasnal első retegben max. 10%-ban vizzel, kulteri felhasznalasnal nem javasolt
  • Kiadósság: 12-14 m2/liter (1 reteg)
  • Alapozás: belteren nem szukseges, kulteren Boroka fakonzervalo alapozoval
  • Száradási idő, átfesthetőség, csiszolhatóság: 3-4 óra

  Boróka fakonzerváló alapozó
  Vizes diszperziós fakonzerváló alapozó szürkepenész, kékgombásodás, rovarkárosítás ellen.

  Alkalmazási terület:
  Kültéri fafelületek faházak, kerítések, ablakok, ajtók - impregnáló alapozására használható. Hosszú ideig biztosítja a fa védelmét. Az alapozott felületet fabevonó lazúrral kell átvonni.
  Beltéri fafelületekre ne alkalmazzuk.

  Felhasználás:
  Használat előtt a festéket jól fel kell keverni.
  A légszáraz fafelületet csiszolni, portalanítani és ha szükséges, észter hígítóval gyantamentesíteni kell. Ezután az alapozót a fa szálirányával megegyező irányban puha ecsettel kell felkenni hígítás nélkül.
  3-4 óra száradás után a felület (csiszolás nélkül) Boróka fabevonó lazúrral két rétegben átfesthető.
  - A festést 10°C hőmérséklet alatt ne végezzük.
  - A szerszámok a munkavégzés után azonnal vízzel elmoshatók.


  Boróka vízzel hígítható parkettlakk
  Felhasználóbarát, vízzel hígítható lakk. Filmje selyemfényű, magas keménységű, kopásálló, vízálló.

  Alkalmazási terület:
  Beltéri fafelületek -parketta, lambéria, kisbútorok -lakkozására alkalmas. Natúr fafelületekre, pácolással színezett felületekre és Boróka fabevonó lazúrral festett felületre is alkalmazható.

  Választék: 1 és 2,5 literes fémdobozban kapható.

  Felhasználás:
  Gondosan csiszolt, portalanított, viasz- és gyantamentes száraz fafelületre használható. Felhordás előtt a lakkot jól össze kell keverni. Parkettára ecsettel, lakkhengerrel három egyenletes rétegben kell felfesteni 2-3 óra száradási ido közbeiktatásával. Az elso réteg felvitele elott célszeru a lakkot max. 5% vízzel hígítani. A harmadik réteg felhordása elott ajánlatos a felületet finom csiszolópapírral megcsiszolni. Különböző natúr vagy színezett felületek (lambéria, bútor) lakkozásához hígítás nem szükséges és két réteg felhordása elegendo. Közben finom csiszolás ajánlatos. Ha a natúr felületet színezni is szeretnénk, a parkettlakk felhordása elott Boróka fabevonó lazúrral állítsuk be a kívánt színt 1-2 réteg felhordásával és a megfelelo száradás után lakkozzuk a felületet 2 rétegben. A lakkozott felület az utolsó réteg felvitelétol számított 1 nap után igénybe veheto. 10°C-nál alacsonyabb homérsékletu felületen a lakkozás nem ajánlott. Munkavégzés után a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni. A lakk maradéka az eredeti edényben a felhasznáhatósági idő lejártáig tovább tárolható.

  Felületi megjelenés: selyemfényű, egyenletes lakkré
  Száradási idő: 2-3 óra
  Átfesthetőség: 2-3 óra


  Boróka faragasztó
  Tartós, D3 vízállóságú, szuper erős kötést biztosít. Oldószert nem tartalmaz.

  Alkalmazási terület:
  Különböző fafelületek - natur fa, rétegelt lemez, furnér lemez -, papír, textil és polisztirol felületek
  gyors összeragasztására használható diszperziós ragasztó.

  Választék: 100 g-os és 250 g-os tubusban kapható.

  Felhasználás:
  A ragasztót portalanított és zsírtalanított felületre kell felkenni, majd kb. 30 percig kell a felületeket egymáshoz préselni. Vastagabb (1-5 cm) fafelületek összeragasztásakor mindkét felületet be kell kenni, és kb. egy óráig összenyomva kell tartani. A ragasztott anyagok 24 óra száradási ido után munkába vehetok. A ragasztást +10°C fölötti felület- és helyiséghomérsékeltnél végezzük. A felesleges ragasztó vízzel azonnal lemosható. Használat után a tubust gondosan le kell zárni.

   

  Ugrás az oldal tetejére