Termékeink:

 • Diszperziós beltéri falfestékek
 • Diszperziós homlokzat festékek
 • Penészgátló, folttakarók valamint mélyalapozók
 • Glettanyagok
 • Hőszigetelő anyagok
 • Alapozók, beeresztők, olajfestékek, higitók, zománcfestékek
 • Lazúrok ,Lakkok
 • Festő szerszámok
 • Fűrészporos tepéták díszlécek, bordűrök
 • Alapozók, olajfestékek, higítók, zománcfestékek

  Praktik Aqua matt akrilfesték
  Általánosan használható, nem csepegő festék.

  Alkalmazási terület:
  Univerzálisan alkalmazható bel-, és kültéri faszerkezetek (erkélyrácsok, kerítések, kerti bútorok stb.,) és bel- és kültéri alapozott fémszerkezetek festésére. Bevonata időjárásálló, matt fényű, igen rugalmas, esztétikus.

  Választék:
  Fehér, vörös, világosbarna, sötétbarna, sötétzöld, szürke, fekete színekben, 1 literes kiszerelésben kapható.

  Felhasználási mód:
  Az új, légszáraz fából, forgácslapból ill. farostlemezből készült, faszerkezeteket csiszolás és portalanítás után Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítővel/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel, kültéri vagy nedvességnek kitett felületeknél Lazurán Univerzális Faanyagvédőszerrel/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Oldószermentes Faanyagvédőszerrel/Lignolit Komplex Faanyagvédőszerrel kell beereszteni, majd fafelület megmaradt szívóképességét Lazurán Félolaj beereztő és pórustömítővel/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel kell pórustömíteni. Esetleges nagyobb mélyedéseket Diszperziós mélyedéstapasszal kell kiegyenlíteni. Közbenső rétegként a Trinát univerzális alapozó használata célszerű.

  Falfelületek impregnálására Cehalin mélyalapozó vagy Falfix diszperziós mélyalapozó illetve Diszperzit beltéri alapozó/Glettfix beeresztő alkalmazása célszerű. Vas- és acélfelületeket oxidmentesítés és zsírtalanítás után Trinát korróziógátló alapozóval kell bevonni két rétegben, amelyet követhet a Trinát univerzális alapozó. Az így előkészített felületekre kell alapos felkeverés után a Praktik Aqua festéket felhordani 2-3 rétegben. A festés történhet ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. Az egyes rétegek felvitele között legalább 4 óra száradási időt kell biztosítani. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohigító) távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.


  Trinát Korróziógátló alapozó
  Ólom- és kromátmentes. Egészségre káros nehézfémeket nem tartalmaz. Egészségkímélő, ezért szórással is felhordható. Előnyösen használható a fehér választék, pl. fűtőtestek festése esetén, mert így a szokásos közbenső fehér alapozó festés megtakarítható.

  Alkalmazási terület: Alkalmas acél- vagy Wash Primerrel alapozott könnyűfém (alumínium, horgany, tűzihorganyzott acél) felületek korrózióvédő alapozó festésére. TRINÁT zománcfestékekkel, valamint TRIKOLOR festékkel 8 óra után, más (erős) oldószert tartalmazó festékekkel (pl. Rezisztán) 48 óra után átfesthető felmaródás veszélye nélkül. A fémfelületen jól tapad, elősegíti az átvonásra alkalmas festék tapadását.

  Választék: Fehér, szürke, vörös és barna színben, 0,5, 1, 5 és 20 literes fémdoboz csomagolásban.

  Felhasználási mód: Az oxidmentesített / kézi, vagy kézi-gépi csiszolt, St3 tisztasági fokozatú / és zsírtalanított acélfelületre vagy Wash Primerrel alapozott könnyűfém (alumínium, horgany vagy tűzihorganyzott acél) felületekre ecseteléssel, szórással és mártással egyaránt felhordható. A felhordásra alkalmas konzisztenciát SZINTETIKUS HÍGÍTÓ-val lehet beállítani. Általában min. 40-50 ľm száraz rétegvastagság felvitele szükséges. Fokozottabb korróziós behatásoknak kitett helyen egy második réteg korrózióvédő alapozó réteg, vagy VASCSILLÁMOS KÖZBENSŐ felvitele ajánlatos. Ezután hordhatók fel fedőrétegként a TRINÁT MAGASFÉNYŰ ZOMÁNC, TRINÁT SELYEMFÉNYŰ ZOMÁNC, TRINÁT GYÉMÁNT, TRINÁT MESTERZOMÁNC, TRINÁT AQUA, TERMOL, VASCSILLÁMOS FEDŐ, TRIKOLOR.


  Trinát Mester alapozó
  Kiváló fedőképességű, nagy fehérségű, könnyen csiszolható alapozó festék, tökéletesen sima felület eléréséhez, professzionális munkához.

  Alkalmazási terület:

  Kül- és beltéri fafelületek (ablakok, ajtók, bútorok) alapozó festéke. Függőleges felületeken sem folyik meg. Kiválóan terül, vastag bevonatot képez, már egy rétegben fed. Száradás után könnyen csiszolható.

  Választék:
  Fehér színű, matt fényű alapozó 0, 75 l-es, 5 l-es és 20 l-es csomagolásban.

  Felhasználási mód:
  A száraz fafelületet megcsiszoljuk, majd portalanítás és egyéb szennyeződések eltávolítása után, kültéri igénybevétel esetén vagy nedvességnek kitett felületeknél LIGNOPROT vagyLIGNOLIT megelőző favédőszerrel kezeljük, a fafelület megmaradt szívóképességét Félolajjal vagy Lenolajkencéven kell pórustömíteni. Beltéren elég FÉLOLAJ -jal vagy LENOLAJKENCÉVEL beereszteni. A felületi egyenetlenségeket UNIKIT -tel, vagy TRINÁT MESTERTAPASZ -szal egyenlíthetjük ki. A felhordást végezhetjük ecseteléssel, hengereléssel és szórással. A TRINÁT MESTERALAPOZÓ -t ecseteléshez és hengerezéshez nem szükséges hígítani. Szóráshoz SZINTETIKUS HÍGÍTÓ -val kell a festék konzisztenciáját beállítani. A TRINÁT MESTERALAPOZÓ használható a TRINÁT MESTERZOMÁNC, a TRINÁT ZOMÁNCOK és a TRIKOLOR festékcsalád alá. Használat után a szerszámokat SZINTETIKUS HÍGÍTÓ- val lehet elmosni.


  Trinát Mestertapasz
  Fa- és fémfelületek felületi egyenetlenségeinek kitöltésére használható, igen gyorsan száradó, könnyen felhordható és csiszolható tapasz.

  Alkalmazási terület:
  Kül- és beltéren egyaránt alkalmas fa- és fémfelületek felületi egyenetlenségeinek kitöltésére.Könnyen, simán hordható fel. Igen gyorsan szárad. A megszáradt késtapasz tömör, vízálló, kemény, megfelelő rugalmasságú, könnyen csiszolható.

  Választék:
  125 ml-es és 350 g-os tubusban ill. 0,5, 1 és 2,5 l-es fémdobozban kapható.

  Felhasználási mód:
  A fafelületeket tapaszolás előtt célszerű enyhén, szárazon megcsiszolni. Kültéri vagy nedvességnek kitett helyeken LIGNOPROT vagy LIGNOLIT faanyagvédő szerrel kell átitatni, a fafelület megmaradt szívóképességét Félolajjal vagy Lenolajkencével lehet pórustömíteni. Beltéri helyeken elegendő a LENOLAJKENCÉ -vel vagy FÉLOLAJ -jal történő beeresztés. A felület teljes száradása után hordható fel a TRINÁT MESTERTAPASZ kenőkéssel, kb. 0,2 mm-es rétegvastagságban. A levegőn (23 °C-on) gyorsan száradó tapasz 2 óra elteltével már könnyen csiszolható. Ezután az alapozó festés következik TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ -val, TRINÁT RAPID ALAPOZÓ -val, vagy TRINÁT MESTERALAPOZÓ -val. A megcsiszolt és portalanított felület TRINÁT zománcokkal vagy TRIKOLOR festékkel közvetlenül csiszolás után, Nitrozománccal 6 óra elteltével vonható át. Fémfelületet rozsdamentesítés, csiszolás, portalanítás és zsírtalanítás után TRINÁT KORRÓZIÓGÁTLÓ ALAPOZÓ -val kell alapozni. Ezután lehet a felületi egyenetlenségeket TRINÁT MESTERTAPASZ-szal kiegyenlíteni. A tapaszolt felületet TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ-val, TRINÁT RAPID ALAPOZÓ-val, vagy TRINÁT MESTERALAPOZÓ-val kell alapozni. A megcsiszolt és portalanított felület TRINÁT zománcfestékekkel vagy TRIKOLOR festékkel közvetlenül csiszolás után, Nitrozománccal 6 óra elteltével vonható át. Kültéri fémfelületek festésénél a festékréteg időjárás állóságának további növelése érdekében az alapozás után VASCSILLÁMOS KÖZBENSŐ FESTÉK felvitele javasolt.


  Trinát Univerzális alapozó
  Jól terülő, gyorsan száradó, kiváló töltőképességű, univerzálisan alkalmazható.

  Alkalmazási terület: Kül- és beltéri fafelületek, nyílászáró szerkezetek, bútorok, továbbá beltéri falfelületek alapozó festésére szolgál. TRINÁT KORRÓZIÓGÁTLÓ ALAPOZÓ festékkel bevont fémfelületeken is alkalmazható közbenső rétegként. Könnyen ecsetelhető, megfelelően hígítva szórható. Jó fedőképességű, gyorsan száradó, könnyen csiszolható bevonatot ad. Mérgező nehézfémeket nem tartalmaz, egészségkímélő. Függőleges felületen sem folyik meg.

  Választék: Fehér, szürke, fekete, sárga, barna, zöld, kék, piros színekben, 0,75; 2,5; 5 és 20 literes kiszerelésben kapható.

  Felhasználási mód: Az előkészített, légszáraz fafelületet csiszolás és portalanítás után kültéri igénybevételnek, nedvességnek kitett helyeken LIGNOPROT vagy LIGNOLIT megelőző faanyagvédő szerrel kezeljük a fafelület megmaradt szívóképességét Félolajjal vagy Lenolajkencével kell pórustömíteni. (Beltéren a fát elegendő LENOLAJKENCÉ -vel vagy FÉLOLAJ-jal beereszteni). A felületi egyenetlenségeket UNIKITT mestertapasz vagy TRINÁT MESTERTAPASZ -szal, FILLING-UP késtapasz-szal kell kiegyenlíteni. Beltéri falfelületek pórustömítésére CEHALIN MÉLYALAPOZÓ, ill. FÉLOLAJ alkalmazható, majd a felületi egyenetlenségeket UNIKITT MESTERTAPASZ -szal célszerű kiegyenlíteni. Fémfelületeken csak oxidmentesítést és zsírtalanítást, továbbá korróziógátló alapozófestést követően használható.Használat előtt a festék felületén esetleg képződött bőrréteget el kell távolítani. Csak gondos felkeverés után hígítható a felhordási módszernek megfelelő konzisztenciára. Két réteg felvitele között 8-12 óra száradási időt kell biztosítani. A TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ -t az átvonófesték színét leginkább megközelítő színben célszerű alkalmazni. A megszáradt, alapozott felület szárazon könnyen csiszolható, portalanítás után TRINÁT ZOMÁNC-okkal vagy TRINÁT RAPID zománcfestékkel és TRIKOLOR festékkel egyaránt átvonható.


  Trinát Selyemfényű zománcfesték
  Kül- és beltéri fa- és fémfelületek dekoratív, selymes fényű, kiválóan terülő bevonata.

  Alkalmazási terület: Alapozott kül- és beltéri fafelületek (bútorok, nyílászárók stb.) acél- és vasfelületek (kerítés, csövek stb.) átvonó festésére használható. Bevonata az időjárás behatásainak ellenáll. Kellemes, lágy, selyemfényét sokáig megőrzi. Könnyen ecsetelhető.

  Választék: 9-féle színben 0,5 l; 1 l; 2,5l; 5 l; 20 l-es csomagolási egységekben. Színkeverőgéppel színezhető a TRINÁT KOLOR SELYEMFÉNYŰ fehér zománcfesték, több mint 2000 színben és 1 l; 5 l; 15 l csomagolási egységekben.

  Felhasználási mód: Az új, légszáraz fából, forgácslapból, ill. farostlemezből készült faszerkezetek (nyílászárók, bútorok stb.) felületét csiszolás és portalanítás után FÉLOLAJ-jal vagy LENOLAJKENCÉ-vel, kültéri alkalmazás vagy nedvességnek kitett felületeknél LIGNOPROT vagy LIGNOLIT megelőző faanyagvédő szerrel kell beereszteni, a fafelület megmaradt szívóképességét Félolajjal vagy Lenolajkencével kell pórustömíteni. Esetleges nagyobb mélyedéseket Diszperziós mélyedéstapasz, UNIKITT, vagy TRINÁT MESTERTAPASZ-szal kell kiegyenlíteni. Vas- és acélfelületeket oxidmentesítés, zsírtalanítás és portalanítás után TRINÁT KORRÓZIÓGÁTLÓ ALAPOZÓ-val kell bevonni.Alumínium-, horganyzott felületeket zsírtalanítása után Wash Primer-rel kell átvonni. A mélyedéseket TRINÁT mestertapasszal vagy FILLING UP-pal kell kiegyenlíteni. Az előzőekben felsorolt műveletek után hordják fel a portalanított fafelületre a TRINÁT MESTERALAPOZÓ-T, WANDA belső falfesték vagy TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ-T (fémfelületeknél közbenső rétegként), egy vagy két rétegben. Az alapozott, szükség szerint megcsiszolt és portalanított felületre egy vagy két rétegben ecsetelik, hengerezik, szórják fel a felhordási konzisztenciára hígított TRINÁT SELYEMFÉNYŰ ZOMÁNC-okat. Felújító jellegű munkáknál, olajfestékkel, olajműgyanta alapú zománccal bevont ép, sértetlen bevonatok csiszolást, zsírtalanítást és portalanítást követően a termékkel átvonhatók. A hibák kijavítását a fent leírt anyagokkal (UNIKITT vagy TRINÁT MESTERTAPASZ, TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ, TRINÁT MESTERALAPOZÓ) lehet elvégezni. Használat előtt alaposan felkeverjük.


  Trinát Mester zománc
  Tükörfényes, húsos, fénytartó, professzionális zománcfesték,a legigényesebb feladatokhoz.

  Alkalmazási terület:
  Jól előkészített, alapozott kül- és beltéri fa- (nyílászárók, bútorok stb.) és fémfelületek (kerítés, csövek stb.) átvonó festéke. Bevonata az időjárás viszontagságainak tartósan ellenáll. iválóan terül, könnyen ecsetelhető, nagy rugalmasságú, fényét megtartó, nem sárguló bevonatot ad.

  Választék:
  Fehér színben, magasfényű változatban, 1 l; 5 l; 20 literes csomagolási egységben.

  Felhasználási mód:

  Az új, légszáraz fából, forgácslapból, ill. farostlemezből készült faszerkezetek, nyílászárók, bútorok stb. felületét csiszolás és portalanítás után FÉLOLAJ-jal vagy LENOLAJKENCÉ-vel, kültéri alkalmazás, vagy nedvességnek kitett felületeknél LIGNOPROT vagy LIGNOLIT megelőző faanyagvédő szerrel kell beereszteni, a fafelület megmaradt szívóképességét Félolajjal vagy Lenolajkencével kell pórustömíteni.

  A mélyedéseket Diszperziós mélyedéstapasz, UNIKITT, vagy TRINÁT MESTERTAPASZ-szal, kell kiegyenlíteni.Vas- és acélfelületeket oxidmentesítés, zsírtalanítás és portalanítás után TRINÁT KORRÓZIÓGÁTLÓ ALAPOZÓ-val kell bevonni. A mélyedéseket TRINÁT mestertapasszal vagy FILLING UP-pal kell kiegyenlíteni. Alumínium-, horganyzott felületeket zsírtalanítása után Wash Primer-rel kell átvonni. A fent említett műveletek után hordják fel a portalanított felületre két rétegben a TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ-T, vagy professzionális munkáknál a TRINÁT MESTERALAPOZÓ-t. Az alapozott, szükség szerint megcsiszolt és portalanított felületre egy rétegben ecsetelik, hengerlik vagy szórják a felhordási konzisztenciára hígított TRINÁT MESTERZOMÁNC-ot. Felújító jellegű munkáknál a korábban olajfestékkel, olajműgyanta alapú zománccal bevont, ép, sértetlen bevonatok, csiszolást, portalanítást követően átvonhatók. A hibák kijavítását az előzőekben említett anyagokkal (Diszperziós mélyedéstapasz, UNIKITT, TRINÁT MESTERTAPASZ, FILLING UP, TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ, TRINÁT MESTERALAPOZÓ), azok használati utasításainak betartásával lehet elvégezni.Használat előtt a festékről az esetlegesen keletkezett bőrréteget eltávolítjuk, majd alaposan felkeverjük.


  Trinát Magasfényű zománc
  Kül- és beltéri fa-, fal- és fémfelületek, általánosan használt, gyorsan száradó, kiválóan terülő, kemény bevonata.

  Alkalmazási terület:
  Alapozott kül- és beltéri fafelületek (bútorok, nyílászárók stb.) és beltéri falfelületek (lépcsőházak, iskolák), továbbá kül- és beltéri fémszerkezetek (kerítés, csövek stb.) átvonó festésére használható.Bevonata az időjárás behatásainak tartósan ellenáll, fényességét, színét megőrzi. Könnyen ecsetelhető.

  Választék: 21-féle színben 0,25 l; 0,5 l; 1 l;2,5 l; 5 l; 20 l-es csomagolási egységekben. Színkeverőgéppel színezhető a TRINÁT MAGASFÉNYŰ KOLOR fehér zománc, több mint 2000 színben,1 l; 5 l; 15 l csomagolási egységekben.

  Felhasználási mód: Az új, légszáraz fából, forgácslapból, ill. farostlemezből készült faszerkezetek (nyílászárók, bútorok stb.) felületét csiszolás és portalanítás után FÉLOLAJ-jal vagy LENOLAJKENCÉ-vel, kültéri alkalmazás, vagy nedvességnek kitett felületeknél LIGNOPROT vagy LIGNOLIT megelőző faanyagvédő szerrel kell beereszteni, a fafelület megmaradt szívóképességét Félolajjal vagy Lenolajkencével kell pórustömíteni. Esetleges nagyobb mélyedéseket DISZPERZIÓS MÉLYEDÉSTAPASZ, UNIKITT, vagy TRINÁT MESTERTAPASZ-szal kell kiegyenlíteni.Falfelületek impregnálására CEHALIN MÉLYALAPOZÓ vagy FÉLOLAJ alkalmazása célszerű.

  Vas- és acélfelületeket oxidmentesítés és zsírtalanítás után TRINÁT KORRÓZIÓGÁTLÓ ALAPOZÓVAL kell bevonni. A mélyedéseket TRINÁT mestertapasszal vagy FILLING UP tapasszal kell kiegyenlíteni.Alumínium-, horganyzott felületeket zsírtalanítás után Wash Primer-rel kell átvonni.Az előzőekben felsorolt műveletek után hordják fel a portalanított fafelületre a TRINÁT MESTERALAPOZÓ-T, a TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ-T (fémfelületeknél közbenső rétegként), egy vagy két rétegben. Az alapozott, szükség szerint megcsiszolt és portalanított felületre egy vagy két rétegben ecsetelik, hengerezik, szórják fel a felhordási konzisztenciára hígított TRINÁT MAGASFÉNYŰ zománcokat.Felújító jellegű munkáknál, olajfestékkel, olajműgyanta alapú zománccal bevont ép, sértetlen bevonatok csiszolást, zsírtalanítást és portalanítást követően a termékkel átvonhatók. A hibák kijavítását a fent leírt anyagokkal (DISZPERZIÓS MÉLYEDÉSTAPASZ, FILLING UP,UNIKITT, TRINÁT MESTERTAPASZ, TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ vagy TRINÁT MESTERALAPOZÓ) lehet elvégezni. Használat előtt alaposan felkeverjük.


  Trinát Gyémánt Magasfényű zománc
  Kiváló szín és fénytartósságú, professzionális zománcfesték extra igények kielégítésére is.

  Alkalmazási terület:
  Megfelelően előkészített, alapozott kül-és beltéri fafelületek (nyilászárók) vas-és acélfelületek (kerítés, csővek) megfelelő előkészítése után átvonó festéke. Bevonata az időjárás hatásának hosszú ideig ellenáll. Kiválóan terül, de függőleges felületen sem folyik meg, könnyen ecsetelhető, fényét évekig megtartja, sárgulásra kevésbé hajlamos.

  Választék:
  fehér, 1literes és 5literes csomagolási egységben.

  Felhasználási mód:
  Az új, légszáraz fából, forgácslapból ill. farostlemezből készült, faszerkezetek nyílászárók, bútorok stb. felületét csiszolás és portalanítás után FÉLOLAJ-jal vagy LENOLAJKENCÉ-vel, kültéri alkalmazás vagy nedvességnek kitett felületeknél LIGNOPROT vagy LIGNOLIT megelőző faanyagvédőszerrel kell beereszteni, a fafelület megmaradt szívóképességét Félolajjal vagy Lenolajkencével kell pórustömíteni. Esetleges nagyobb mélyedéseket UNIKITT vagy TRINÁT mestertapasszal kell kiegyenlíteni. Vas- és acélfelületeket oxidmentesítés és zsírtalanítás után TRINÁT KORRÓZIÓGÁTLÓ ALAPOZÓVAL kell bevonni. Az egyenetlenségek eltüntetésére Filling up kittünket ajánljuk. Alumínium, horganyzott felületeket zsírtalanítás után Wash Primer-rel kell átvonni. Az előzőekben felsorolt műveletek után hordják fel a portalanított fafelületre TRINÁT MESTERALAPOZÓ-t, a TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ-t vagy VASCSILLÁMOS KÖZBENSŐ festéket (fémfelületeknél közbenső rétegként), egy vagy két rétegben. Az alapozott, szükség szerint megcsiszolt és portalanított felületre egy vagy két rétegben ecsetelik, hengerezik, szórják fel a felhordási konzisztenciára higított Trinát gyémánt magasfényű zománcot.Felújító jellegű munkáknál, olajfestékkel, olajműgyanta alapú zománccal bevont ép, sértetlen bevonatok csiszolást, portalanítást követően is átvonhatók. A hibák kijavítását a fent leírt anyagokkal (UNIKITT, TRINÁT MESTERTAPASZ, FILLING UP, TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ vagy TRINÁT MESTERALAPOZÓ) lehet elvégezni. Használat előtt alaposan felkeverjük.


  Trinát Aqua Magasfényű zománc
  Nem sárguló, a napsugárzásnak tartósan ellenálló, nem repedező, környezetkímélő zománcfesték. Kitűnő blokkállósága(csökkent hajlam az összetapadásra) folytán kitűnően alkalmazható nyílászárók festésére."

  Alkalmazási terület:
  Korszerű, az időjárás hatásainak tartósan ellenálló, fényes zománcfesték. Sárgulásra egyáltalán nem hajlamos, így eredeti fehérségét egész élettartama alatt megtartja. Másik kiemelkedő tulajdonsága, hogy a napsugárzással szemben nagy az ellenálló képessége és bevonatának rugalmassága folytán jól követi a fa mozgását, így nem repedezik. Fenti tulajdonságai alapján, régi zománcfestékkel festett felület felújításán kívül, kivételesen nagy időjárási igénybevételnek kitett új fafelületek (nyílászárók, bútorok, kerti bútorok stb.) továbbá alapozott fémszerkezetek (kerítés stb.) és beltéri falfelületek festésére használható. A zománcfesték bevonatából kioldható mérgező nehézfémek mennyisége nem éri el az EN 71/3 sz. A játékok biztonsága Előírások bizonyos elemek kiáramlására című európai szabványban előírt értéket. Így gyermekjátékok, gyermekbútorok festésére is alkalmas.

  Választék:
  A magasfényű fehér festék 1 és 5 literes kiszerelésben kapható.

  Felhasználási mód:
  Az új, légszáraz fából, forgácslapból, ill. farostlemezből készült faszerkezetek, nyílászárók, bútorok stb. felületét csiszolás és portalanítás után FÉLOLAJ-jal vagy LENOLAJKENCÉ-vel, kültéri vagy nedvességnek kitett felületeken LIGNOPROT vagy LIGNOLIT megelőző faanyagvédő szerrel kell beereszteni, a fafelület megmaradt szívóképességét Félolajjal vagy Lenolajkencével kell pórustömíteni. Az egyenetlenségeket UNIKITT vagy TRINÁT MESTERTAPASSZAL kell kijavítani.

  Fémfelületeket oxidmentesítés és zsírtalanítás után TRINÁT KORRÓZIÓGÁTLÓ ALAPOZÓ-FESTÉKKEL kell átvonni. A felületre közbenső rétegként szintén TRINÁT vagy TRINÁT AQUA ALAPOZÓ használható. Alumínium és horganyzott felületeken zsírtalanítás után Wash Primer alkalmazható első rétegként. Az így előkészített felületekre kell alapos felkeverés után a TRINÁT AQUA vízzel hígíthatómagasfényű zománcfestéket felhordani 1-2 rétegben. A festés történhet ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. Az egyes rétegek felvitele között legalább 5 óra száradási időt kell biztosítani. Az így festett felület kb. 3-4 nap múlva éri el a végső keménységét. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.


  Standolit Olajfesték
  Alkalmazási terület: Megfelelően előkészített, alapozott kül- és beltéri fafelületek és vas, ill. acélfelületek (kerítés, csövek) festésére használható. Bevonata az időjárás behatásainak ellenáll.

  Nyílászárók átvonó festésénél Trinát magasfényű zománcfestékkel, Trinát selyemfényű zománcfestékkel vagy Trinát matt zománcfestékkel 1: 1 arányban való keverése ajánlatos az összetapadás elkerülésére.

  Választék: Fehér, szürke, okker, sárga, piros, barna, szatinober, zöld, fekete változatban
  0, 75 és 2,5 literes csomagolásban.

  Felhasználási mód: A légszáraz fát beeresztjük Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel. Az egyenetlenségeket Diszperziós mélyedéstapasz, Trinát Mestertapasz segítségével szüntetjük meg.
  Vas- és acélfelületeket oxidmentesítés, portalanítás és zsírtalanítás után Trinát korróziógátló alapozóval kell bevonni. Az egyenetlenségeket Trinát Mestertapasszal ajánlatos megszűntetni. Az így előkészített felületekre két rétegben ecsetelik, hengerezik vagy szórják fel az olajfestéket, 24 óra száradási idő közbeiktatásával. Felújító jellegű munkáknál az olajfestékkel vagy Trinát zománcokkal bevont, ép, sértetlen felületek csiszolást, portalanítást követően a termékkel átvonhatóak. Használat előtt a festéket - a felületen esetleg keletkezett bőrréteg eltávolítása után - alaposan felkeverjük.


  Unitop Univerzális festék
  Fa-, fém-, fal-, műanyag felületek univerzális festéke.

  Alkalmazási terület:

  Az UNITOP festék sokoldalúan alkalmazható fa-, műfa (faforgács, farostlemezek), fém-, (horganyzott acél, alumínium) és műanyagok (pl. PVC) festésére. Alkalmas, épülethomlokzatok, falfelületek, beton-, cement-, új azbesztcement, és gipszfelületek bevonására is, valamint rendelkezik gyermekbútorok és gyermekjátékok alkalmassági bizonyítványával (MSZ EN 71-3:1996). Kitűnően alkalmazható fejújítási munkákhoz. A kül- és beltérre egyaránt használható UNITOP vízálló, lúgálló (meszelt felületen is alkalmazható), krétásodásra, sárgulásra nem hajlamos. Az UNITOP festékkel egy háztartás szinte minden festési problémája megoldható.

  Választék:
  Választék: A festék AQUAKOLOR színezőpasztával színezhető. A TRILAK homlokzat és belső falfesték színtáblázat 240 színében 2, 4, 8 és 16 literes műanyag vödörben kapható, illetve a Trilak-Haering cégtől egyéb színekben megrendelhető. Az UNITOP bevonat selyemfényű.

  Felhasználási mód
  :
  Felület-előkészítés: Fafelületek: Az új, nyers, légszáraz fa, farost, forgácslap felületeket csiszolni, majd portalanítani kell. Kültéri alkalmazás esetén LIGNOPROT vagy LIGNOLIT megelőző favédő szerrel, beltéri alkalmazás esetén FÉLOLAJ-jal célszerű előkezelni. Fémfelületek: Vas- és acélfelületekről a rozsdát maradéktalanul el kell távolítani. Ezután a felületet portalanítani és zsírtalanítani kell. Korróziógátló alapozóként a TRINÁT KORRÓZIÓ- GÁTLÓ ALAPOZÓ festék használata célszerű. Horganyzott acél- és alumíniumfelületekről mindenfajta szennyeződést gondosan el kell távolítani. A horganyzott felületen a tapadás a horganyzástól eltelt időtől, a horganyzás módjától függően különböző lehet, ezért próbafestést kell végezni. Műanyag felületek: A műanyag felületeket zsírtalanítani, majd csiszolópapírral érdesíteni kell. Falfelületek: Új, festetlen falfelületeket (beton, műkő, mé zvakolat, gipsz, tégla, új azbesztcement stb.) portalanítás után a szívóképesség egyenletessé tételére CEHALIN MÉLYALAPOZÓ- val vagy FALFIX DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ- val kell beereszteni. Kisebb repedések eltüntetésére, illetve a felületi egyenetlenségek megszüntetésére DEKO SIMÍTÓTAPASZ- t, vagy UNIKITT mestertapaszt célszerű használni. Festés: Az UNITOP festéket felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. A festéket ecsettel (esetleg akril ecsettel), hengerrel, szórással lehet felhordani. Általában 2 réteg festék felhordása célszerű. Az első réteg felhordása előtt a felhordás módjától függően célszerű a festéket kevés vízzel hígítani. A második réteg, hígítás nélkül is felhordható. Használat után az edényt gondosan le kell zárni. A szerszámokat vízzel el kell mosni. Az esetleges elcseppenéseket vizes ruhával lehet felszedni. A megszáradt festék már csak erős oldószerekkel távolítható el.


  Trikolor Matt zománcfesték
  Az időjárás behatásainak ellenálló, kiválóan terülő, matt fényű festék.

  Alkalmazási terület: Univerzálisan alkalmas kül- és beltéri faszerkezetek (ajtók, ablakok, erkélyrácsok, faházak, redőnyök, kerti bútorok stb.), kül- és beltéri fémszerkezetek (kerítés, csövek stb.), valamint beltéri falfelületek átvonó festésére. Bevonata időjárásálló, matt fényű, igen kemény, ugyanakkor rugalmas.

  Választék: Fehér, szürke, fekete, sárga, krém, okker, barna, zöld, kék, lila, vörös és piros színekben, 1, 5 és 20 literes csomagolási egységekben kapható.

  Felhasználási mód: Az új, légszáraz fából, forgácslapból, ill. farostlemezből készült faszerkezetek, nyílászárók, bútorok stb. felületét csiszolás és portalanítás után FÉLOLAJ-jal vagy LENOLAJKENCÉ-vel kell beereszteni. Kültéri igénybevételnél vagy nedvességnek kitett helyen LIGNOPROT vagy LIGNOLIT megelőző faanyagvédő szerrel kell kezelni a felületet. A fafelület megmaradt szívóképességét Félolajjal vagy Lenolajkencével kell pórustömíteni. A felületi egyenetlenségek javítására TRINÁT MESTERTAPASZ vagy UNIKITT MESTERTAPASZ alkalmazása célszerű. A falfelületeket CEHALIN MÉLYALAPOZÓ-val vagy FÉLOLAJ-jal kell impregnálni. Az oxidmentesített és zsírtalanított fémfelületre, a legalább St3 tisztasági fokozatú acélfelületre, ill. Wash Primerrel alapozott könnyűfém (alumínium-, cink-, tűzihorganyzott acél) felületekre TRINÁT KORRÓZIÓGÁTLÓ ALAPOZÓ-t kell felvinni. Az előzőekben felsorolt műveletek után hordják fel ecsettel, szórással, esetleg hengerezéssel a portalanított fa- ill. falfelületekre alapozóként a TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ-t egy vagy két rétegben. Fémfelületekre közbenső rétegként TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ-t, de kültéren VASCSILLÁMOS KÖZBENSŐ FESTÉKET alkalmazzunk.

  Az alapozó festéket két rétegben általában csak a kültéri igénybevételnek kitett felületeken alkalmazzák. Két réteg felvitele esetén 16 óra száradási idő közbeiktatása szükséges. Igényesebb munkák esetén a TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ bevonatot szárazon megcsiszolják. Az alapozott, szükség szerint megcsiszolt és portalanított felületre ecsetelik, szórják vagy hengerezik fel a szükség szerint SZlNTETIKUS HÍGÍTÓ-val felhordásra alkalmas konzisztenciára hígított TRIKOLOR MATT ZOMÁNC-ot. Az egyenletes, matt fény eléréséhez a festék igen alapos felkeverése szükséges.


  Cellkolor Aqua Korróziógátló alapozó
  Vízzel hígítható, gyorsan száradó, könnyen ecsetelhető korróziógátló alapozó. A fémfelületeken megfelelő átvonással tartós védelmét biztosít.

  Alkalmazási terület: Kül- és beltéri acélfelületek és egyéb fémfelületek -horgany, alumínium - korróziógátló alapozó festésére alkalmas.

  Választék:
  Szürke 1 literes fémdobozban kapható.

  Felhasználás:
  A bevonandó fémfelületet drótkefézéssel, szükség esetén kézi-illetve gépi csiszolással rozsdátlanítjuk, majd portalanítjuk és nagyon gondosan zsírtalanítjuk. A korábban már festett, de sérült bevonatot vagy teljesen eltávolítjuk, vagy kaparással, csiszolással tisztítjuk meg a laza rozsdás részektől. Ezután is portalanítás és zsírtalanítás szükséges. Folyékony rozsdamaró készítmények használatát nem javasoljuk a rozsda eltávolítására, mert a tagolt felületeknél a savnyomok vizes lemosással nem távolíthatók el. Felhasználás előtt a festéket jól keverjük fel. Korróziós igénybevételtől függően a Cellkolor Aqua korróziógtló alapozó egy vagy két rétegben történő festése ajánlott. Kültérre két réteg felhordása szükséges. Az első réteget célszerű ecsettel felhordani, a második réteget ecsettel vagy hengerezéssel is felhordhatjuk. Átvonó festékként Cellkolor Aqua zománcfestéket, vagy Platinum Aqua zománcfestéket alkalmazzunk két rétegben. A festést +10°C alatt és 30°C felett ne végezzük. A használt eszközök azonnal vízzel elmoshatók.

  Felületi megjelenés: matt, színes
  Száradási idő: 20°C-on: max. 12 óra
  Átfesthetőség: 20°C-on: 4 óra után
  Tárolás: 5-25°C homérsékleten
  Minőségét megőrzi: 24 hónapig bontatlan csomagolásban
  Felhordás: ecseteléssel, hengerezéssel
  Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
  Hígítás: vízzel, max. 5%-ban, a felhordás módjától függően.
  Kiadósság: 8-10 m2/liter egy rétegben


  Cellkolor Aqua selyemfényű zománcfesték
  Vízzel hígítható, kiváló időjárásálló, selyemfényű zománcfesték. Könnyen ecsetelhető, jó fedőképességű, tartós védelmét biztosít.

  Alkalmazási terület:
  Kül- és beltéri fa- és fémszerkezetek és falfelületek átvonó festésére alkalmazható. Beltéren puhafa felületekre alapozás nélkül is felfesthető. Kültéri fafelületek, keményfa felületek, fémfelületek és falak festésénél megfelelő alapozás szükséges. Javasolt ajtók, ablakok, kerítés, faházak, lambériák, csövek, esőcsatornák festésére.

  Választék:
  Fehér, barna 1 literes fémdobozban kapható.

  Felhasználás:
  A festéket felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. A felület száraz, tiszta, por-, olaj-, ill. egyéb szennyeződéstől mentes legyen. Korábban már festett felületet csiszolás, portalanítás és a hibahelyek kijavítása után festhetjük. A felhordott rétegek között finom csiszolás ajánlott.

  Javasolt rétegkialakítás:

  Fafelületek kültéren:

  • fakonzerváló alapozó, 2-3 réteg Cellkolor Aqua zománcfesték puhafa felületeken
  • fakonzerváló alapozó, 1 réteg Cellkolor Aqua töltoalapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua zománcfesték keményfa felületeken
  Fafelületek beltéren:
  • 2 réteg Cellkolor Aqua zománcfesték puhafa felületeken
  • 1 réteg Cellkolor Aqua töltoalapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua zománcfesték keményfa felületeken

  Fémfelületek:
  1-2 réteg Cellkolor Aqua korróziógátló alapozó, 2 réteg Cellkolor Aqua zománcfesték

  Falfelületek:
  Inntaler diszperziós mélyalapozó, 2 réteg Cellkolor Aqua zománcfesték A festést 10°C alatt és 25°C felett ne végezzük. A használt eszközök festés után közvetlenül vízzel elmoshatók. A Cellkolor Aqua fehér zománcfesték univerzális színezopasztával max. 3% mennyiségben pasztellszínekre színezhető.


  Cellkolor Aqua töltőalapozó
  Gyorsan szárad, könnyen ecsetelhető és csiszolható.

  Alkalmazási terület:
  Megfelelően előkészített kül- és beltéri fafelületek alapozó festésére és fémfelületek közbenső festésére alkalmas.

  Választék:
  Fehér 1 literes fémdobozban kapható.

  Felhasználás:
  A festéket felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. A felület száraz, tiszta, por-, olaj-, ill. egyéb szennyezodéstől mentes legyen. Korábban már festett felületet csiszolás,portalanítás és a hibahelyek kijavítása után festhetjük. A Cellkolor Aqua töltőalapozót 1-2 rétegben alkalmazzuk kb. 4 óra száradási idő közbeiktatásával. A felhordott rétegek között finom csiszolás ajánlott.

  Fakonzerváló alapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua töltoalapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua zománcfesték vagy Platinum Aqua zománcfesték

  Fafelületek beltéren:
  1-2 réteg Cellkolor Aqua töltoalapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua zománcfesték vagy Platinum Aqua zománcfesték A Cellkolor Aqua töltoalapozó használata keményfa alapon feltétlenül szükséges, mert alapozás nélkül a fedozománc réteg az alapfelületbol áthatoló színező anyagok miatt foltosodhat.

  Fémfelületek:
  1-2 réteg Cellkolor Aqua korróziógátló alapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua töltőalapozó, 2 réteg Cellkolor Aqua zománcfesték vagy Platinum Aqua zománcfesték Munkavégzés után közvetlenül a szerszámokat vízzel lehet megtisztítani. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

  Felületi megjelenés: matt, fehér
  Száradási idő: 20°C-on:12 óra
  Átfesthetőség: 20°C-on: 4 óra
  Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten
  Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban 24 hónapig
  Felhordás: ecsettel, hengerrel
  Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
  Hígítás: Vízzel, max 5% -ban,a felhordás módjától függően.
  Kiadósság: 6-8 m2/liter egy rétegben, a felülettől függően


  Cellkolor Direkt
  Direkt a rozsdára! Közvetlenűl a fémfelületre, a rozsdára felhordható korroziógatló alapozó és egyben fedőfestek, amely tartos vedelmet biztosít. A széles színvalaszték, a magasfenyű zomanc hatású és a kalapácslakk hatású struktúrával dekoratív megjelenést eredményez.

  Alapozás nélkül felhordható kül- és beltéri vas- és acelfelületekre, rozsdás felületekre. Korlatok, kapuk, rácsok, kerti bútorok fémfelületeinek festésere, valamint fafelületekre alkalmazható.

  Felhordás: ecsettel
  Kiadósság: 10 m2/liter egy rétegben
  Rétegszám: 2 réteg
  Hígítás: max. 5% Cellkolor direkt hígítóval
  Száradási idő: porszáraz: 0,5 óra, száraz: 24 óra, teljes átkeményedés 1 hét után 
  Átfesthetőség: 0,5 óra után. Max. 5 órán belül kell elvégezni!


  Cellkolor Magasfényű zománcfesték
  Tartós védelmet biztosít, jó fedőképességű, magasfényű és kemény bevonatot képez.

  Alkalmazási terület:
  Alkalmas kül- és beltéri fa- és fémfelületek átvonó festésére és korábban festett felületek felújítására. Használható továbbá megfelelően impregnált falfelületek festésére, mosható lábazatok kialakítására is.

  Választék:
  Fehér, szürke, fekete, világosbarna, barna, világoszöld, zöld, világoskék, kék, sárga, okker, piros 0,75 és 0,25 literes fémdobozban kapható.

  Felhasználás:
  A légszáraz új fafelületet - szükség esetén csiszolás és portalanítás után -kültéren favédoszerrel kell kezelni, amely egyben a pórustömítést is biztosítja. Beltéren a fát elegendo csak félolajjal vagy lenolajkencével beereszteni. Az új falfelületet eloször félolajjal vagy lenolajkencével impregnálni, majd szükség esetén tapaszolni kell. A bevonandó festetlen fémfelületet drótkefézéssel, szükség esetén kézi- illetve gépi csiszolással rozsdátlanítjuk, majd portalanítjuk, zsírtalanítjuk. Ezután a fémfelületre eloször Policolor korróziógátló alapozót kell felhordani, 1-2 rétegben. A fentiek szerint kialakított felületekre kell felfesteni a fa- és falfelület alapozására illetve fémfelületre közbenso rétegként, 1-2 rétegben a Policolor alapozót, a terméknél leírtak szerint. A megfelelően alapozott száraz, csiszolt és portalanított felületekre ecseteléssel vagy hengerezéssel hordják fel a Cellkolor magasfényű  zománcfestéket 1-2 rétegben. Használat előtt a festék felületéről az esetleg kialakult bőrréteget el kell távolítani és a festéket jól fel kell keverni.

  Felújító festés:
  A régi, hibátlan bevonatot meg kell csiszolni, majd portalanítani és zsírtalanítani kell. A régi, hibás felületekről a laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani és a hibahelyeket a fent leírt, megfelelő rétegrend szerint ki kell javítani. Ezután történhet meg a Cellkolor magasfényű  zománcfesték felhordása 1-2 rétegben. Munkavégzés után a szerszámokat lakkbenzin hígítóval lehet megtisztítani. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

  Felületi megjelenés: magasfényű, színes
  Száradási idő: 20°C-on: porszáraz: 3-4 óra, száraz: max. 24 óra
  Átfesthetőség: 20°C-on: 15-20 óra
  Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten
  Minőségét megőrzi: 24 hónapig bontatlan csomagolásban
  Felhordás: ecsettel, hengerrel
  Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
  Hígítás: nem szükséges
  Kiadósság: 12-15 m2/liter egy rétegben, a felülettol függoen


  Cellkolor Selyemfényű Bázis zománcfesték
  Oldószer fedőpigmentet tartalmaz, gépi színezéshez transzparens bázisként alkalmazható. Pigmentálás nélkül alkalmazva színtelen selyemfényű bevonatot képez. Kiváló időjárásállóságú, tartós, dekoratív bevonatot ad.

  Alkalmazási terület:
  Használható gépi színezéshez - sötét színek keveréséhez -, továbbá színezés nélkül színtelen, selyemfényu bevonatok kialakítására. Kül- és beltéri faszerkezetek, ajtó, ablak, kerítés, korlát, vas- és acélfelületek, beltéri falfelületek fedő festésére, illetve korábban festett felületek felújító festésére használható. Alkalmazható félolajjal, vagy lenolajkencével beeresztett falfelületek festésére, mosható lábazatok kialakítására.

  Választék:
  1 és 2,5 literes fémdobozban kapható.

  Felhasználás:
  Fedő festés:
  A légszáraz új fafelületet - szükség esetén csiszolás és portalanítás után -kültéren favédőszerrel kell kezelni, amely egyben a pórus-tömítést is biztosítja. Beltéren a fát elegendő csak félolajjal vagy lenolajkencével beereszteni. Ezután kerül felhordásra a Policolor alapozó 1-2 rétegben, majd a rendszer fedőrétegeként a beszínezett Cellkolor bázis selyemfényű zománcfesték 1-2 rétegben. Alkalmazható a bázisfesték önmagában, két rétegben felhordva, így selyemfényu lakkozott felület érhető el. Ebben az esetben az alapozó festéket természetesen nem kell felhordani. A hibátlan, festendő falfelületet csiszolás és portalanítás után félolajjal vagy lenolajkencével be kell ereszteni, ezután kerül felhordásra a Policolor alapozó 1-2 rétegben, majd fedőrétegként a beszínezett Cellkolor bázis selyemfényű zománcfesték 1-2 rétegben. A bevonandó festetlen fémfelületet drótkefézéssel, szükség esetén kézi illetve gépi csiszolással rozsdátlanítjuk, majd portalanítjuk, zsírtalanítjuk. Ezután a fémfelületre eloször Policolor korróziógátló alapozót kell felhordani, 1-2 rétegben.Ezt követi közbenső rétegként a Policolor alapozó felhordása 1-2 rétegben, majd fedőrétegként a beszínezett Cellkolor bázis selyemfényű zománcfesték 1-2 rétegben. A zománcfesték használata előtt a festék felületérol az esetleg kialakult bőrréteget el kell távolítani és a festéket jól fel kell keverni. A festék felhordása ecseteléssel, vagy hengerezéssel történhet.

  Felújító festés:
  A régi, hibátlan bevonatot meg kell csiszolni, majd portalanítani és zsírtalanítani kell. A régi, hibás felületekről a laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani és a hibahelyeket a fent leírt, megfelelő rétegrend szerint ki kell javítani. Ezután történhet meg a beszínezett Cellkolor bázis selyemfényű zománcfesték felhordása két rétegben. Munkavégzés után a szerszámokat lakkbenzin hígítóval lehet megtisztítani. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.


  Cellkolor Selyemfényű zománcfesték
  Időjárásálló, magas pigmenttartalmú, jó fedő- és tapadóképességű selyemfényű zománc festék.

  Alkalmazási terület:
  Kül- és beltéri faszerkezetek, ajtó, ablak, kerítés, korlát, vas- és acélfelületek fedő festésére illetve korábban festett felületek felújító festésére használható.

  Választék:
  Fehér, szürke, fekete, sárga, okker, világosbarna, barna, zöld, sötétzöld, vörös. 1 és 5 literes fémdobozban, 20 literes fémkannában kapható.

  Felhasználás:
  Fedő festés:
  A légszáraz új fafelületet - szükség esetén csiszolás és portalanítás után - kültéren favédőszerrel kell kezelni, amely egyben a pórustömítést is biztosítja. Beltéren a fát elegendő csak félolajjal vagy lenolajkencével beereszteni. A bevonandó festetlen fémfelületet drótkefézéssel, szükség esetén kézi- illetve gépi csiszolással rozsdátlanítjuk, majd portalanítjuk, zsírtalanítjuk. Ezután a fémfelületre eloször Policolor korróziógátló alapozót kell felhordani, 1-2 rétegben. Az alapozott, szükség szerint csiszolt és portalanított felületekre ecseteléssel, vagy hengerezéssel hordják fel a Cellkolor zománcfestéket két rétegben. Használat elott a festék felületérol az esetleg kialakult borréteget el kell távolítani és a festéket jól fel kell keverni.

  Felújító festés:
  A régi, hibátlan bevonatot meg kell csiszolni, majd portalanítani és zsírtalanítani kell. A régi, hibás felületekrol a laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani és a hibahelyeket a fent leírt, megfelelo rétegrend szerint ki kell javítani. Ezután történhet meg a Cellkolor zománcfesték felhordása 1-2 rétegben. Munkavégzés után a szerszámokat lakkbenzin hígítóval lehet megtisztítani. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

  Felületi megjelenés: selyemfényű, színes
  Száradási idő: 20°C-on: porszáraz: 6-8 óra, száraz: 48 óra
  Átfesthetőség: 20°C-on: 24 óra
  Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten
  Minőségét megőrzi: 24 hónapig bontatlan csomagolásban
  Felhordás: ecseteléssel, hengerezéssel
  Javasolt rétegszám: 2 réteg
  Hígítás: nem szükséges
  Kiadósság: 9-11 m2/liter egy rétegben, a felülettől függően


  Hammerite fémfestékek
  Speciális összetételű festék a rozsdás fémfelületek festésére. Aktív rozsdagátló hatású, közvetlenül a rozsdára és a meglévő festékrétegre, bel-és kültéri felületekre egyaránt felvihető. Használatához nincs szükség alapozóra, közbenső rétegre vagy higításra, elegendő 2 réteg Hammerite felvitele és 6 év védelmet, és fényes felületet biztosít. Speciális összetétele megakadályozza a már meglévő, jól tapadó rozsda elterjedését, és korróziógátló pigmentjei különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek.

  Felhordás: Ecsettel
  Higítás: Ne higítsuk!
  Kiadósság: 6m2/L
  Kiszerelés: 0,25L; 0,75L; 2,5L
  Száradási idő: 4 óra
  Szín: Több, mint 10 színben kapható

   

  Dunaplaszt Kerítésfestékek
  Felépítés: Műgyantát, környezetbarát korróziógátló pehely-pigmenteket és dekoratív színes pigmenteket tartalmazó festék. BTO 2430122500

  Alkalmazási terület: Lenolajkencével, lazúr festékkel (Xylamon, Xyladekor), alkid vagy olaj alapú fedőfestékkel bevont kültéri faszerkezetek (kerítés, korlát, pagoda stb.) bevonására ill. átfestésére alkalmas. Drótkefével letisztított, régi és új acélszerkezetek (kerítés, korlát stb.) festésére külön alapozás nélkül használható.

  Minőségi jellemzők:
  - Külső……………………………Színes, átlátszatlan homogén eloszlású szuszpenzió
  - Kifolyási idő 20 oC-on, (MSZ EN 535:1994) mérőpohár Φ 4 mm-rel mérve, min1 50-200
  - Nem illó anyag tartalom (MSZ EN ISO 3251:2003), 105 oC-on, 3 óra, min. %, 70-75
  - Szemcsefinomság (MSZ EN ISO 1524:2002), µm 15
  - Sűrűség (MSZ ISO 2811-1: 2001)  g/cm3…………………………………...1,1-1,28
  - Száradási idő (MSZ ISO 1517:1993), 20 oC-on, óra, max.
  1. fokozat………………………………………………………………………2
  5. fokozat………………………………………………………………………24
  - Átfesthetőség (MSZ 9640/24:1979), 20 oC-on a felhordást követően 1 órán belül
  vagy 24 óra múlva
  - Bevonat külseje…………………………………………..egyenletes selyemfényű
  - Tapadás (MSZ EN ISO 2409:1999), 20 oC fokozat…................................... 0
  - Rugalmasság Erichsen (MSZ 9640/6:1987) mm, min .....................................7
  - Kiadósság (MSZ 9650/22:1989)....................................................................... 6-7 m2/l
  - Vízállóság (MSZ 9640/11:1983) 24 órán át tartó vízbemerítés után a bevonat változatlan.
  - Fényállóság (MSZ 9640/19:1986), 100 óra a bevonat változatlan.

  Tárolási garanciális idő: Az MSZ 13910:1973 szerint tárolva, gyártástól számított 24 hónapig.
  Csomagolás: 0,75 és 2,5 literes ónozott litografált dobozban, 22 kg-os acéllemez kannában.

  Alkalmazás: Lenolajkencével vagy Xylamonnal beeresztett, vagy régebben lazúrral, zománcfestékkel lefestett fafelületre ecseteléssel, szórással vagy Teddy - hengerrel lehet felvinni. Új, fém tiszta vagy régi drótkefézett acélfelületre 2 rétegben felhordva korrózió gátló pigment-tartalmánál fogva megfelelő védelmet nyújt. Felület előkészítéshez rozsdaoldó alkalmazását nem javasoljuk.
  A festéshez használt eszközök tisztítása lakkbenzinnel történhet.

  Tűzveszélyességi fokozat: II. Tűz- és robbanásveszélyes!
  Veszélyes anyagtartalom: 23 % lakkbenzin (EINECS: 265-185-4)
  VOC tartalom: A termék legfeljebb300 g/l VOC- tartalmaz
  R 20/21 Lenyelve ártalmas, tüdőkárosodást okozhat
  R 36/38 Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja
  R 51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat


  Kádfelújító zománcfesték
  Kétkomponenses, oldószerszegény, epoximűgyanta-amin kötőanyag alapú, titándioxidot és adalékanyagokat tartalmazó zománcfesték. BTO 2430129910

  Megnevezés: RENOVA kádfelújító zománc

  Színpaletta: zöld, szürke, sárga, rózsaszín, piros, krém, kék, fehér, fekete, bordó, barna

  Kiszerelés: 0.5 kg + 0.12 kg; 4.5 kg + 1 kg

  Hatósági engedély: OTH (ivóvíz engedély), OTH-4252-3/2008
  KERMI szakvélemény: E-185637-5

  Választék:
  Renova kádfelújító zománc „A” fehér 100
  Renova kádfelújító zománC „A” szaniter bahama
  Renova kádfelújító zománc „A” szaniter kék
  Renova kádfelújító zománc „A” szaniter zöld
  + 9 féle színezőpaszta, melyek segítségével bármilyen szín kikeverhető
  Renova kádfelújító színezőpaszta bahama
  Renova kádfelújító színezőpaszta fekete 300
  Renova kádfelújító színezőpaszta sárga 400
  Renova kádfelújító színezőpaszta okker 450
  Renova kádfelújító színezőpaszta narancs 480
  Renova kádfelújító színezőpaszta zöld 600
  Renova kádfelújító színezőpaszta kék 700
  Renova kádfelújító színezőpaszta vörös 800
  Renova kádfelújító színezőpaszta piros 821
  Renova kádfelújító „B” 001 térhálósító

  Alkalmazási terület: Esztétikailag nem megfelelő, sérült tűzizománc bevonatú fürdőkádak, zuhanytálcák, mosogatók és falikutak hidegen elvégezhető felújító festésére alkalmas. Fényes, kemény, víz- és vegyszerálló bevonatot képez.

  Az ÁNTSZ az OTH 4252-3/2008 sz. engedélyben a termék ivóvíz-ellátásban való alkalmazását max. 45ºC -ig engedélyezte.

  Ugrás az oldal tetejére